Megúszós sütik

Mangóstiramisu

Mangós tiramisu

Hozzávalók
A díszítéshez
A mangó püréhez
240 g
mangó (konzervből)
1 db
lime reszelt héja, leve
A krémhez
3 db
tojás
100 g
cukor
250 g
mascarpone
1 mk
őrölt fahéj
A kávés folyadékhoz
100 ml
lefőzött presszó kávé
50 ml
tej
25 ml
kókuszlikőr
babapiskóta
1 marék
pirított kókuszchips

Elkészítés
A mangó püréhez a gyümölcsöt, a gyümölcsnek egy kicsi levét, a lime reszelt héját és levét aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ez a folyamat egy turmixgéppel is elvégezhető. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 70 g cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 30 g cukorral habosítjuk. A mascarponét és a fahéjat összekeverjük a tojássárgás résszel, majd két részletben hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, úgy, hogy ne törjön össze. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy alulról felfele fordítgatjuk bele a masszába a habot. Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk). 
A kávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a kókuszlikőrt. Most jöhet a rétegezés. A babapiskótákat 3 részre törjük és a kávés folyadékba áztatjuk kb 5 másodpercig, hogy megszívja magát, majd a poharak aljára rendezzük őket, erre jöhet a krém és egy csík mangó püré, majd megismételjük ezt a műveletet úgy, hogy a desszertünk teteje mangó pürével végződjön, amit megkoronázunk serpenyőben pirított kókusz chipsszel. Kész is a mangós tiramisu. ;) 

www.streetkitchen.hu

Azt kijelenthetjük, hogy a tiramisut a legtöbb ember szereti! Mi most egy laza csavarral változtattunk egy-két hozzávalón és máris egy könnyed, nyárias édesség lett a végeredmény, amit szívből ajánlunk akár csajos/pasis összejövetelekre, akár csak otthoni nassolásképp.

Hozzávalók

4 250ml-es pohárhoz
A díszítéshez
A mangó püréhez
240 g
mangó (konzervből)
1 db
lime reszelt héja, leve
A krémhez
3 db
tojás
100 g
cukor
250 g
mascarpone
1 mk
őrölt fahéj
A kávés folyadékhoz
100 ml
lefőzött presszó kávé
50 ml
tej
25 ml
kókuszlikőr
babapiskóta
1 marék
pirított kókuszchips
A mangó püréhez a gyümölcsöt, a gyümölcsnek egy kicsi levét, a lime reszelt héját és levét aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ez a folyamat egy turmixgéppel is elvégezhető. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 70 g cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 30 g cukorral habosítjuk. A mascarponét és a fahéjat összekeverjük a tojássárgás résszel, majd két részletben hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, úgy, hogy ne törjön össze. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy alulról felfele fordítgatjuk bele a masszába a habot. Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk). 
A kávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a kókuszlikőrt. Most jöhet a rétegezés. A babapiskótákat 3 részre törjük és a kávés folyadékba áztatjuk kb 5 másodpercig, hogy megszívja magát, majd a poharak aljára rendezzük őket, erre jöhet a krém és egy csík mangó püré, majd megismételjük ezt a műveletet úgy, hogy a desszertünk teteje mangó pürével végződjön, amit megkoronázunk serpenyőben pirított kókusz chipsszel. Kész is a mangós tiramisu. ;) 

Ha tetszett a Mangós tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept