Pékség

Mindenkinagykedvence:atökmagospogácsa

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
50 ml
tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
150 g
puha vaj
600 g
liszt
200 g
főtt, áttört krumpli
1 csapott ek
1 db
tojás
200 ml
tejföl
100 g
tömlős krémsajt
100 g
hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
0.5 marék
tökmag

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.streetkitchen.hu

Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!

Hozzávalók

75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval
Hozzávalók a tésztához
50 ml
tej
1 tk
cukor
30 g
friss élesztő
150 g
puha vaj
600 g
liszt
200 g
főtt, áttört krumpli
1 csapott ek
1 db
tojás
200 ml
tejföl
100 g
tömlős krémsajt
100 g
hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
1 db
tojássárgája
1 ek
tej
0.5 marék
tökmag

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése