Brutális kaják

Borjúpaprikástormáspuliszkával

Borjúpaprikás tormás puliszkával

Hozzávalók
A paprikáshoz
1 kg
borjúhús
2 - 4 ek
sertészsír
50 g
zsírszalonna
4 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
(nagyobb)
0.5 db
paprika
0.5 db
chilipaprika
1.5 tk
fűszerkömény
3 púpozott tk
pirospaprika
só, bors
1.5 - 2 l
marhaalaplé
200 ml
vörösbor
0.5 db
paradicsom
3 db
babérlevél
3 - 4 ek
tejföl
4 szál
tárkony
A puliszkához
3 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
só, bors
200 g
kukoricadara
1.5 l
marhaalaplé
1 kis csokor
petrezselyem
1 csapott ek
torma
80 g
parmezán
100 g
vaj

Elkészítés

A csíkozott borjúhúst kb. 2 evőkanál zsíron a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A felkockázott zsírszalonnát még 2 evőkanál zsírral a lábasba dobjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, és alaposan lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük, elkeverjük, és felöntjük egy kevés alaplével. Mehet bele a vörösbor, a felkockázott paradicsom, felforraljuk, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet és annyi alaplevet, hogy ellepje a húst. Addig főzzük, amíg a borjú meg nem puhul, közben folyamatosan pótolva az alaplevet. Ha megpuhult a hús, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és az aprított tárkonyt.

Borjúpaprikás tormás puliszkával

A puliszkához a felszeletelt újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az alaplevet. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet, a tormát, a reszelt parmezánt és a vajat. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Savanyított retekkel fogyasztjuk, aminek receptjét megtaláljátok a húsvéti magazinban a minireceptek résznél.

www.streetkitchen.hu

Ha valami hagyományosat szeretnétek csinálni húsvétkor, mégis egy kicsit másként, akkor próbáljátok ki ezt a receptet – szerintem nem fogtok csalódni. Ha kidermesztitek a puliszkát, másnap grillezve is tökéletes.

Hozzávalók

4 főre
A paprikáshoz
1 kg
borjúhús
2 - 4 ek
sertészsír
50 g
zsírszalonna
4 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
(nagyobb)
0.5 db
paprika
0.5 db
chilipaprika
1.5 tk
fűszerkömény
3 púpozott tk
pirospaprika
só, bors
1.5 - 2 l
marhaalaplé
200 ml
vörösbor
0.5 db
paradicsom
3 db
babérlevél
3 - 4 ek
tejföl
4 szál
tárkony
A puliszkához
3 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
só, bors
200 g
kukoricadara
1.5 l
marhaalaplé
1 kis csokor
petrezselyem
1 csapott ek
torma
80 g
parmezán
100 g
vaj

A csíkozott borjúhúst kb. 2 evőkanál zsíron a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A felkockázott zsírszalonnát még 2 evőkanál zsírral a lábasba dobjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, és alaposan lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük, elkeverjük, és felöntjük egy kevés alaplével. Mehet bele a vörösbor, a felkockázott paradicsom, felforraljuk, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet és annyi alaplevet, hogy ellepje a húst. Addig főzzük, amíg a borjú meg nem puhul, közben folyamatosan pótolva az alaplevet. Ha megpuhult a hús, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és az aprított tárkonyt.

Borjúpaprikás tormás puliszkával

A puliszkához a felszeletelt újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az alaplevet. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet, a tormát, a reszelt parmezánt és a vajat. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Savanyított retekkel fogyasztjuk, aminek receptjét megtaláljátok a húsvéti magazinban a minireceptek résznél.

Ha tetszett a Borjúpaprikás tormás puliszkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept