A csíkozott borjúhúst kb. 2 evőkanál zsíron a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A felkockázott zsírszalonnát még 2 evőkanál zsírral a lábasba dobjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, és alaposan lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük, elkeverjük, és felöntjük egy kevés alaplével. Mehet bele a vörösbor, a felkockázott paradicsom, felforraljuk, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet és annyi alaplevet, hogy ellepje a húst. Addig főzzük, amíg a borjú meg nem puhul, közben folyamatosan pótolva az alaplevet. Ha megpuhult a hús, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és az aprított tárkonyt.

A puliszkához a felszeletelt újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az alaplevet. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet, a tormát, a reszelt parmezánt és a vajat. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Savanyított retekkel fogyasztjuk, aminek receptjét megtaláljátok a húsvéti magazinban a minireceptek résznél.