Street food

Chipsescsirkeezerszigetmártogatóssal

Chipses csirke ezersziget mártogatóssal

Hozzávalók
50 dkg
csirkemell filé
A panírhoz
30 dkg
(2 zacskó) jó minőségű chips
3 db
tojás
4 ek
liszt
só, bors
1 l
étolaj a sütéshez
Az ezersziget mártogatóshoz
15 dkg
majonéz
10 dkg
ketchup
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
1 tk
worchestershire szósz
1 gerezd
citrom leve
1 gerezd
gerezd vöröshagyma nagyon finomra vágva (opcionális)
só, bors
1 csokor
zöldfűszer (jó sok) (petrezselyem, snidling, koriander, ami tetszik)

Elkészítés
Az ezersziget öntethez összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a porcukrot, a citrom levét,  a Worchestershire szószt, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt jó alaposan kikeverjük és hozzádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket: petrezselyem, snidling, kapor.[caption id="attachment_12153467" align="aligncenter" width="1280"] Fotó: Fördős Peti[/caption]A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett, aprítógépben lezúzott chips-et használunk. A tojás-chipsmorzsa fázist megismételjük, hogy elég vastag legyen a bunda. Forró olajban megsütjük őket, és az ezersziget öntettel tálaljuk.[caption id="attachment_12153466" align="aligncenter" width="1281"] Fotó: Fördős Peti[/caption]  

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon ropogós chipses bunda és egy tuti mártogatós. Ennél jobb snack ötlet nem is kell!

Hozzávalók

4 főre
50 dkg
csirkemell filé
A panírhoz
30 dkg
(2 zacskó) jó minőségű chips
3 db
tojás
4 ek
liszt
só, bors
1 l
étolaj a sütéshez
Az ezersziget mártogatóshoz
15 dkg
majonéz
10 dkg
ketchup
1 tk
mustár
1 tk
porcukor
1 tk
worchestershire szósz
1 gerezd
citrom leve
1 gerezd
gerezd vöröshagyma nagyon finomra vágva (opcionális)
só, bors
1 csokor
zöldfűszer (jó sok) (petrezselyem, snidling, koriander, ami tetszik)
Az ezersziget öntethez összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a porcukrot, a citrom levét,  a Worchestershire szószt, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt jó alaposan kikeverjük és hozzádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket: petrezselyem, snidling, kapor.[caption id="attachment_12153467" align="aligncenter" width="1280"] Fotó: Fördős Peti[/caption]A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett, aprítógépben lezúzott chips-et használunk. A tojás-chipsmorzsa fázist megismételjük, hogy elég vastag legyen a bunda. Forró olajban megsütjük őket, és az ezersziget öntettel tálaljuk.[caption id="attachment_12153466" align="aligncenter" width="1281"] Fotó: Fördős Peti[/caption]  

Ha tetszett a Chipses csirke ezersziget mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept