Street Kitchen

Fittpirítottrizstésztamarhahússal

Fitt pirított rizstészta marhahússal

Hozzávalók
A mártáshoz
1 tk
étkezési keményítő
15 g
natúr tejsavófehérje
100 ml
szójaszósz
15 ml
lime lé
50 ml
víz
1 ek
szezámolaj
A pirított rizstésztához
200 g
rizstészta
200 g
marhahátszín
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj
70 g
hagyma
100 g
káposzta
100 g
sárgarépa
250 g
kaliforniai paprika
(vegyes szín)
70 g
laskagomba
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
2 cm-es
gyömbér
30 g
kókuszolaj
1 db
tojás
1 csokor
koriander
1 ek
szezámmag
1 db
lime

Elkészítés

A mártás hozzávalóit összekeverjük és félretesszük.


A rizstésztát forrásban lévő enyhén sós vízben készre főzzük, leszűrjük és hideg vízzel átmosva lehűtjük, majd egy kicsit beolajozzuk szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk a szójaszósszal és a szezámolajjal. Egy tapadásmentes, füstölésig hevített wok serpenyőbe dobjuk és nagy lángon 30 másodperc alatt kérgesítjük, azután kiszedjük és félretesszük.

A zöldségeket 0,5 cm vastag csíkokra vágjuk és a kókuszolajjal együtt a wok serpenyőbe dobjuk, majd nagy lángon 6-8 perc alatt lepirítjuk, közben hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, az aprított gyömbért és a felkarikázott chilit. Ha a zöldségek megpirultak, kiszedjük őket a hús mellé, és a serpenyőbe ütünk egy lazán felvert tojást. Elkezdjük megpirítani mint egy rántottát és amikor a tojás megsült, visszarakjuk a serpenyőbe a zöldségeket és a húst, majd hozzáadjuk a tésztát és további 1 percig pirítjuk. Ráöntjük az összekevert mártást és 1 perc alatt összeforraljuk.
Megszórjuk aprított korianderrel és szezámmaggal, és lime-mal meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

fitt pirított rizstészta
Fitt pirított rizstészta marhahússal

www.streetkitchen.hu

Ezt a receptet elkészíthetitek csirkével is, bár személy szerint imádom a marhahúst, így inkább ezt a verziót javaslom. Higgyétek el… most nem marhulok! És még egy kis extra fehérjét is belecsempésztem a hús mellett.

Hozzávalók

4 főre
A mártáshoz
1 tk
étkezési keményítő
15 g
natúr tejsavófehérje
100 ml
szójaszósz
15 ml
lime lé
50 ml
víz
1 ek
szezámolaj
A pirított rizstésztához
200 g
rizstészta
200 g
marhahátszín
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj
70 g
hagyma
100 g
káposzta
100 g
sárgarépa
250 g
kaliforniai paprika
(vegyes szín)
70 g
laskagomba
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
2 cm-es
gyömbér
30 g
kókuszolaj
1 db
tojás
1 csokor
koriander
1 ek
szezámmag
1 db
lime

A mártás hozzávalóit összekeverjük és félretesszük.


A rizstésztát forrásban lévő enyhén sós vízben készre főzzük, leszűrjük és hideg vízzel átmosva lehűtjük, majd egy kicsit beolajozzuk szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk a szójaszósszal és a szezámolajjal. Egy tapadásmentes, füstölésig hevített wok serpenyőbe dobjuk és nagy lángon 30 másodperc alatt kérgesítjük, azután kiszedjük és félretesszük.

A zöldségeket 0,5 cm vastag csíkokra vágjuk és a kókuszolajjal együtt a wok serpenyőbe dobjuk, majd nagy lángon 6-8 perc alatt lepirítjuk, közben hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, az aprított gyömbért és a felkarikázott chilit. Ha a zöldségek megpirultak, kiszedjük őket a hús mellé, és a serpenyőbe ütünk egy lazán felvert tojást. Elkezdjük megpirítani mint egy rántottát és amikor a tojás megsült, visszarakjuk a serpenyőbe a zöldségeket és a húst, majd hozzáadjuk a tésztát és további 1 percig pirítjuk. Ráöntjük az összekevert mártást és 1 perc alatt összeforraljuk.
Megszórjuk aprított korianderrel és szezámmaggal, és lime-mal meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

fitt pirított rizstészta
Fitt pirított rizstészta marhahússal

Ha tetszett a Fitt pirított rizstészta marhahússal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept