Halételek

Prímahalpogácsakaprosmártogatóssal

Príma halpogácsa kapros mártogatóssal

Hozzávalók
A halpogácsához
450 g
tőkehalfilé
1 fej
fehérhagyma
2 db
tojás
10 ek
pankómorzsa
1 db
kisebb cukkini
1 db
kisebb sárgarépa
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
kapor
A kapros mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve és reszelt héja
2 nagy csokor
kapor
1 mk
1 mk
őrölt fehérbors

Elkészítés
A tőkehalból 150 g-ot apró kockákra vágunk, a maradék 300 g-ot ledaráljuk. A hagymát, a cukkinit és a sárgarépát szintén apróra vágjuk. Ezeket egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pankómorzsát, a zöldfűszereket, sózzuk és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Egy pogácsaszaggató segítségével egyforma méretűre formázzuk őket és egy kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.A mártogatóshoz alaposan kikeverjük a tejfölt az olívaolajjal, hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Durvára vágott kaporral, sóval és fehérborssal fűszerezzük. A mártogatóst a halpogácsa mellé, citromszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a halpogácsa, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Amikor valami egészséges és ráadásul őrülten finom is, az az egyik legtökéletesebb kombináció. Na mi most pont egy ilyen receptet hoztunk el nektek. Az elkészült halpogácsákat pedig a legjobb egy fincsi szószba tunkolni, így hogy megkönnyítsük a dolgotokat egy kapros mártogatós recept is került a cikkbe!

Hozzávalók

9 darabhoz
A halpogácsához
450 g
tőkehalfilé
1 fej
fehérhagyma
2 db
tojás
10 ek
pankómorzsa
1 db
kisebb cukkini
1 db
kisebb sárgarépa
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
kapor
A kapros mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom leve és reszelt héja
2 nagy csokor
kapor
1 mk
1 mk
őrölt fehérbors
A tőkehalból 150 g-ot apró kockákra vágunk, a maradék 300 g-ot ledaráljuk. A hagymát, a cukkinit és a sárgarépát szintén apróra vágjuk. Ezeket egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pankómorzsát, a zöldfűszereket, sózzuk és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Egy pogácsaszaggató segítségével egyforma méretűre formázzuk őket és egy kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.A mártogatóshoz alaposan kikeverjük a tejfölt az olívaolajjal, hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Durvára vágott kaporral, sóval és fehérborssal fűszerezzük. A mártogatóst a halpogácsa mellé, citromszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a halpogácsa, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Príma halpogácsa kapros mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept