Street Kitchen

Kakaserőleves

Kakaserőleves

Hozzávalók
1 db
egész kakas
(1,5 kg)
3 szál
répa
2 szál
paszternák
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
1 db
paprika
2 db
paradicsom
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kis csokor
petrezselyem
3
cm-nyi gyömbér
50 ml
konyak
100 g
levestészta

Elkészítés

A húst feldaraboljuk, majd alaposan átmossuk, ha véres, kicsit hideg vízbe áztatjuk.

Ezután leöntjük, felöntjük hideg vízzel, lassú tűzön felforraljuk, majd lehabozzuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, és egészben az alaplébe tesszük. A hagymákat elfelezzük, serpenyőben erősen megpirítjuk, majd a lébe tesszük, borsozzuk, és 3-4 óra hosszát gyöngyözve főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, a levet átszűrjük, és sötétebb színűre visszaforraljuk. Amikor a színével elégedettek vagyunk, beállítjuk a sósságát, borsozzuk, és egy kis friss petrezselyemzölddel, illetve gyömbérrel frissítünk az ízén. 

Sztenderd dolog az erőlevesek ízén dobni egy kis alkohollal, így a konyakot vagy brandyt is hozzáadjuk a végén, majd lezárjuk, és ismételten átszűrjük, de lehetőleg pelenkán vagy nagyon finom szövésű szűrőn.

A húst letépkedjük a csontról, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk, a tésztát kifőzzük, és a forró lével tálaljuk.

Kakaserőleves
Kakaserőleves

www.streetkitchen.hu

A kakashús kicsit olyan, mintha fácánt vagy vad szárnyast ennétek. Sokáig kell főzni, és érdemes a húst szálaira tépkedni.

Hozzávalók

6 - 8 főre
1 db
egész kakas
(1,5 kg)
3 szál
répa
2 szál
paszternák
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
1 db
paprika
2 db
paradicsom
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kis csokor
petrezselyem
3
cm-nyi gyömbér
50 ml
konyak
100 g
levestészta

A húst feldaraboljuk, majd alaposan átmossuk, ha véres, kicsit hideg vízbe áztatjuk.

Ezután leöntjük, felöntjük hideg vízzel, lassú tűzön felforraljuk, majd lehabozzuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, és egészben az alaplébe tesszük. A hagymákat elfelezzük, serpenyőben erősen megpirítjuk, majd a lébe tesszük, borsozzuk, és 3-4 óra hosszát gyöngyözve főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Ezután a húst és a zöldségeket kivesszük, a levet átszűrjük, és sötétebb színűre visszaforraljuk. Amikor a színével elégedettek vagyunk, beállítjuk a sósságát, borsozzuk, és egy kis friss petrezselyemzölddel, illetve gyömbérrel frissítünk az ízén. 

Sztenderd dolog az erőlevesek ízén dobni egy kis alkohollal, így a konyakot vagy brandyt is hozzáadjuk a végén, majd lezárjuk, és ismételten átszűrjük, de lehetőleg pelenkán vagy nagyon finom szövésű szűrőn.

A húst letépkedjük a csontról, a zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk, a tésztát kifőzzük, és a forró lével tálaljuk.

Kakaserőleves
Kakaserőleves

Ha tetszett a Kakaserőleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept