Street Kitchen

KarácsonyiOreosajttorta

Karácsonyi Oreo sajttorta

Hozzávalók
Az aljához
250 g
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
120 g
vaj
A sajttortához
370 g
mascarpone
470 g
sajtkrém
180 g
kristálycukor
38 ml
vaníliaaroma
6 db
tojás
30 g
finomliszt
10 g
keményítő
2 tk
fahéj
2 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
őrölt szegfűszeg
4 - 5 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
A tetejére
150 g
mascarpone
75 g
tejszín
50 g
pekándió
2 ek
cukor
150 g
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
75 g
habtejszín
1 ek
vaj

Elkészítés

Ez a karácsonyi Oreo sajttorta tökéletes lesz, hogy levedd a vendégeket a lábukról!

A kekszes sajttorta alapjához szétszedjük a kekszeket, és a tölteléket egy tálba tesszük, a kekszeket pedig egy aprítóban porrá törjük. A vajat felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük és összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egy állítható tortagyűrűt (vagy sütőpapírral kibéleljük a tortaformát), és lenyomkodjuk az aljára a vajas kekszmorzsát. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.

Közben felvesszük a sütő hőmérsékletét 200 fokra. 

A töltelékhez egy tálba mérjük a mascarponét, a sajtkrémet, a cukrot és a tejszínt.
Robotgéppel homogénre keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát. 

A tojásokat egyesével adagolva hozzákeverjük a krémhez, majd belekeverjük a lisztet és a keményítőt is. Végül beletesszük a fűszereket, majd ráöntjük a masszát az elősütött kekszes alapra, és beletördeljük a kekszeket. 

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ahogy letelt az idő, levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 70-90 perc alatt készre sütjük a sajttortát. (Ez sütőfüggő.) 

Amikor lejárt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk pihenni minimum 4-5 órán át.

Pihentetés után a tortát kivesszük a formából. A díszítéshez elkészítjük a mascarponés krémet. Egy tálban kézi mixerrel krémes állagúra keverjük a mascarponét és a tejszínt. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. Utána elkészítjük a karamellizált pekándiót. Ehhez felaprítjuk a diót, majd egy serpenyőben a vajjal és a cukorral pár percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad. 

A krémmel, a karamellizált pekándióval és keksszel dekoráljuk a sajttorta tetejét. 

Karácsonyi oreós  sajttorta
Karácsonyi Oreo sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 1 óra 35 perc
  • Pihentetés: minimum 4-5 óra 

Vannak ám még hasonlóan extra receptjeink, nem csak az ünnepre:

Ünnepi almás máktorta

Banános-karamellás tiramisu-trifle

Dubaji csokis tiramisu

www.streetkitchen.hu

A karácsonyi menünél mindig figyelek arra, hogy legyen egy nagyon extra desszert. Hát ez az! :D

Hozzávalók

1 db 22 cm-es sajttortához
Az aljához
250 g
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
120 g
vaj
A sajttortához
370 g
mascarpone
470 g
sajtkrém
180 g
kristálycukor
38 ml
vaníliaaroma
6 db
tojás
30 g
finomliszt
10 g
keményítő
2 tk
fahéj
2 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
őrölt szegfűszeg
4 - 5 db
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
A tetejére
150 g
mascarpone
75 g
tejszín
50 g
pekándió
2 ek
cukor
150 g
vaníliaízű töltelékkel töltött kakaós keksz
75 g
habtejszín
1 ek
vaj

Ez a karácsonyi Oreo sajttorta tökéletes lesz, hogy levedd a vendégeket a lábukról!

A kekszes sajttorta alapjához szétszedjük a kekszeket, és a tölteléket egy tálba tesszük, a kekszeket pedig egy aprítóban porrá törjük. A vajat felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük és összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egy állítható tortagyűrűt (vagy sütőpapírral kibéleljük a tortaformát), és lenyomkodjuk az aljára a vajas kekszmorzsát. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.

Közben felvesszük a sütő hőmérsékletét 200 fokra. 

A töltelékhez egy tálba mérjük a mascarponét, a sajtkrémet, a cukrot és a tejszínt.
Robotgéppel homogénre keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát. 

A tojásokat egyesével adagolva hozzákeverjük a krémhez, majd belekeverjük a lisztet és a keményítőt is. Végül beletesszük a fűszereket, majd ráöntjük a masszát az elősütött kekszes alapra, és beletördeljük a kekszeket. 

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ahogy letelt az idő, levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 70-90 perc alatt készre sütjük a sajttortát. (Ez sütőfüggő.) 

Amikor lejárt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk pihenni minimum 4-5 órán át.

Pihentetés után a tortát kivesszük a formából. A díszítéshez elkészítjük a mascarponés krémet. Egy tálban kézi mixerrel krémes állagúra keverjük a mascarponét és a tejszínt. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. Utána elkészítjük a karamellizált pekándiót. Ehhez felaprítjuk a diót, majd egy serpenyőben a vajjal és a cukorral pár percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad. 

A krémmel, a karamellizált pekándióval és keksszel dekoráljuk a sajttorta tetejét. 

Karácsonyi oreós  sajttorta
Karácsonyi Oreo sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 1 óra 35 perc
  • Pihentetés: minimum 4-5 óra 

Vannak ám még hasonlóan extra receptjeink, nem csak az ünnepre:

Ünnepi almás máktorta

Banános-karamellás tiramisu-trifle

Dubaji csokis tiramisu

Ha tetszett a Karácsonyi Oreo sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept