Fantasztikus desszertek

Klasszikusvargabéles,ahogyaztkell

Klasszikus vargabéles, ahogy azt kell

Hozzávalók
A töltelék alaphoz
200 g
cérnametélt
6 db
tojássárgája
140 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
2 db
citrom héja
900 g
túró
200 g
tejföl
2 púpozott ek
liszt
1 nagy csipet
100 g
mazsola
A fehérjehabhoz
6 db
tojásfehérje
60 g
cukor
Az összeállításhoz
50 g
zsemlemorzsa
1 csomag
réteslap
60 g
vaj
40 g
vaj

Elkészítés

A vargabéles esetében először egy csipet sóval kb. 2 liter vizet forralunk, és harapósra főzzük benne a tésztát. Ezután leszűrjük, átmossuk és félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük 140 gramm cukorral és 60 gramm szoba-hőmérsékletű vajjal, és kihabosítjuk. Ehhez a masszához adjuk a vaníliás cukrot, a két citrom reszelt héját, az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót és a mazsolát. Csomómentesre keverjük, és összeforgatjuk a kifőzött tésztával. A tojásfehérjét a megmaradt 60 gramm cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan egybeforgatjuk a tésztás masszával.

A maradék vajat felolvasztjuk, a háromnegyedével kikenjünk a tepsit, amit utána beszórunk zsemlemorzsával, és a felesleget kiütögetjük belőle. A réteslapokat úgy rétegezzük, hogy mindig másik oldalon lógjon túl a tepsin. Beletesszük a masszánkat, majd a kilógó tésztarészeket visszahajtjuk a vargabéles tetejére, amit végül lekenünk vajjal és megszórunk egy kevés zsemlemorzsával.

vargabéles

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk kb. fél órára, amíg tökéletes aranybarnára sül. Kockákat vágunk belőle, és már szervírozhatjuk is.

gyermelyi-infografika

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A vargabéles egy olyan legenda, amit már csak menzákon készítenek, és ott is nehéz kifogni. Pedig tökéletes cuccos kaja, amit vétek lenne kihagyni. Zé pedig nem spórolt semmin, egy tökéletes klasszikus tökéletes verzióját készítette el.

Hozzávalók

1 22 x 32 centis tepsihez
A töltelék alaphoz
200 g
cérnametélt
6 db
tojássárgája
140 g
cukor
16 g
vaníliás cukor
2 db
citrom héja
900 g
túró
200 g
tejföl
2 púpozott ek
liszt
1 nagy csipet
100 g
mazsola
A fehérjehabhoz
6 db
tojásfehérje
60 g
cukor
Az összeállításhoz
50 g
zsemlemorzsa
1 csomag
réteslap
60 g
vaj
40 g
vaj

A vargabéles esetében először egy csipet sóval kb. 2 liter vizet forralunk, és harapósra főzzük benne a tésztát. Ezután leszűrjük, átmossuk és félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük 140 gramm cukorral és 60 gramm szoba-hőmérsékletű vajjal, és kihabosítjuk. Ehhez a masszához adjuk a vaníliás cukrot, a két citrom reszelt héját, az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót és a mazsolát. Csomómentesre keverjük, és összeforgatjuk a kifőzött tésztával. A tojásfehérjét a megmaradt 60 gramm cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan egybeforgatjuk a tésztás masszával.

A maradék vajat felolvasztjuk, a háromnegyedével kikenjünk a tepsit, amit utána beszórunk zsemlemorzsával, és a felesleget kiütögetjük belőle. A réteslapokat úgy rétegezzük, hogy mindig másik oldalon lógjon túl a tepsin. Beletesszük a masszánkat, majd a kilógó tésztarészeket visszahajtjuk a vargabéles tetejére, amit végül lekenünk vajjal és megszórunk egy kevés zsemlemorzsával.

vargabéles

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk kb. fél órára, amíg tökéletes aranybarnára sül. Kockákat vágunk belőle, és már szervírozhatjuk is.

gyermelyi-infografika

Ha tetszett a Klasszikus vargabéles, ahogy azt kell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept