Fantasztikus desszertek

Triplacsokiscannoli

Tripla csokis cannoli

Hozzávalók
A tésztához
150 g
liszt
2 ek
porcukor
1 mk
szódabikarbóna
1 tk
holland kakaópor
1 mk
sütőpor
30 g
olvasztott vaj
1 db
tojássárgája
50 ml
marsala bor
A krémhez
500 g
ricotta
10 g
bourbon vaníliás cukor
(vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
2 ek
porcukor
1 marék
kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
1 marék
apróra vágott tejcsoki
(kisebb)
1 marék
apróra vágott pisztácia
(kisebb)
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
1 marék
pisztácia
50 g
olvasztott fehér csoki

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Hűtés után enyhén lisztezett felületen 1,5-2 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb poharakkal vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, cannoliformákra tekerjük, az érintkező részeket kevés tojásfehérjével összeragasztjuk, és forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek, lehúzzuk őket a formáról. 

A díszítéshez való étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a cannolik végeit, és megszórjuk apróra vágott pisztáciával. A fehér csokit szintén felolvasztjuk, és csíkozva rácsorgatjuk a sütik tetejére. Bedobjuk őket a hűtőbe, hogy megszilárduljon rajtuk a csoki. 

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és megtöltjük vele a díszített cannolikat.

Tripla csokis cannoli

www.streetkitchen.hu

Úgy gondoltam, hogy ha már a cannoli az egyik kedvenc olasz édességem, megcsinálom belőle a lehető legnagyobb mennyiségben csokit tartalmazó verziót. A tészta sütéséhez speckó fémcsőre lesz szükségetek, de ilyet a neten simán tudtok rendelni, vagy esetleg nagyfaterotok másfél colos rézcsövével tudtok kísérletezni, ha történetesen épp vízszerelő volt.

Hozzávalók

13 - 14 darabhoz
A tésztához
150 g
liszt
2 ek
porcukor
1 mk
szódabikarbóna
1 tk
holland kakaópor
1 mk
sütőpor
30 g
olvasztott vaj
1 db
tojássárgája
50 ml
marsala bor
A krémhez
500 g
ricotta
10 g
bourbon vaníliás cukor
(vagy egy fél vaníliarúd kikaparva)
2 ek
porcukor
1 marék
kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
1 marék
apróra vágott tejcsoki
(kisebb)
1 marék
apróra vágott pisztácia
(kisebb)
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
1 marék
pisztácia
50 g
olvasztott fehér csoki

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Hűtés után enyhén lisztezett felületen 1,5-2 mm vastagságúra nyújtjuk, nagyobb poharakkal vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, cannoliformákra tekerjük, az érintkező részeket kevés tojásfehérjével összeragasztjuk, és forró olajban 1-2 perc alatt kisütjük őket. Mikor kihűltek, lehúzzuk őket a formáról. 

A díszítéshez való étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a cannolik végeit, és megszórjuk apróra vágott pisztáciával. A fehér csokit szintén felolvasztjuk, és csíkozva rácsorgatjuk a sütik tetejére. Bedobjuk őket a hűtőbe, hogy megszilárduljon rajtuk a csoki. 

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és megtöltjük vele a díszített cannolikat.

Tripla csokis cannoli

Ha tetszett a Tripla csokis cannoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept