Szendvics

Capreseszendvicsháziparadicsomospesztóval

Caprese szendvics házi paradicsomos pesztóval

Hozzávalók
1 db
csirkemell
1 csipet
friss oregánó és rozmaring
só, bors
olaj
2 ek
majonéz
mozzarella sajt
paradicsom
jégsaláta (feldarabolva)
2 db
zsömle/ciabatta
A paradicsomos pesztóhoz:
1 üveg
szárított paradicsom (olajban eltett)
2 ek
fekete olívabogyó (lé nélkül)
3 - 4 ek
olajos mag (tökmag, mandula, dió stb)
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
reszelt parmezán
4 - 5 levél
bazsalikom
0.5 db
friss paradicsom felkockázva
só, bors
2 ek
olívaolaj

Elkészítés
A csirkemellet sózzuk, borsozzzuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon, fél percenként megfordítva pár perc alatt kérget sütünk rá, majd 150 fokos sütőben 15 perc alatt tökéletesre sütjük. Megszórjuk a lecsipkedett zöldfűszerekkel és leöntjük 1 ek olívaolajjal, majd pihentetjük.
Ezután összedobjuk a paradicsomos pesztót. Ehhez egy késes aprítóba tesszük a hozzávalókat (a szárított paradicsomhoz az olajból is teszünk egy keveset), majd jól lezúzzuk az egészet. Ebből kb. 2 evőkanálnyit a majonézhez keverünk és ezt kenjük a buci aljára. Erre jöhet a felszeletelt csirke, a felcsíkozott saláta, a mozzarellaszeletek és a paradicsomkarikák. A buci tetejét megkenjük a natúr pesztóval (majonéz nélkül) és kész is! Mamma mia, de finom!

www.streetkitchen.hu

Ismét hoztunk egy receptet a világ legjobb szendvicsei közül, egy olaszos ízvilágú caprese szendvics formájában. Tökéletesre sült csirkemell, mozzarella és paradicsom pesztó került bele, szóval garantáltan megnyaljátok utána mind a húsz ujjatokat!

Hozzávalók

2 főre
1 db
csirkemell
1 csipet
friss oregánó és rozmaring
só, bors
olaj
2 ek
majonéz
mozzarella sajt
paradicsom
jégsaláta (feldarabolva)
2 db
zsömle/ciabatta
A paradicsomos pesztóhoz:
1 üveg
szárított paradicsom (olajban eltett)
2 ek
fekete olívabogyó (lé nélkül)
3 - 4 ek
olajos mag (tökmag, mandula, dió stb)
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
reszelt parmezán
4 - 5 levél
bazsalikom
0.5 db
friss paradicsom felkockázva
só, bors
2 ek
olívaolaj
A csirkemellet sózzuk, borsozzzuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon, fél percenként megfordítva pár perc alatt kérget sütünk rá, majd 150 fokos sütőben 15 perc alatt tökéletesre sütjük. Megszórjuk a lecsipkedett zöldfűszerekkel és leöntjük 1 ek olívaolajjal, majd pihentetjük.
Ezután összedobjuk a paradicsomos pesztót. Ehhez egy késes aprítóba tesszük a hozzávalókat (a szárított paradicsomhoz az olajból is teszünk egy keveset), majd jól lezúzzuk az egészet. Ebből kb. 2 evőkanálnyit a majonézhez keverünk és ezt kenjük a buci aljára. Erre jöhet a felszeletelt csirke, a felcsíkozott saláta, a mozzarellaszeletek és a paradicsomkarikák. A buci tetejét megkenjük a natúr pesztóval (majonéz nélkül) és kész is! Mamma mia, de finom!

Ha tetszett a Caprese szendvics házi paradicsomos pesztóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept