Szendvics

Lecsókrémeskenyérkolbászmorzsávalésújhagymával

Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával

Hozzávalók
150 g
szárazkolbász
2 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 mk
őrölt kömény
3 db
paradicsom
(80 g/db)
5 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
6 szelet
kenyér
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma

Elkészítés

A lecsókrémes kenyérhez kolbászt karikákra vágjuk és egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírba tesszük a félkarikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük.

Hozzáadjuk a köményt és a cikkekre vágott paradicsomot. (Ha szeretnénk, a tetejét X alakban vágjuk be és forrázzuk le, így ha igény van rá, könnyedén lehúzhatjuk a bőrét.) Mehet a paradicsommal együtt a lábasba a kicsumázott, háromszögekbe vágott paprika is. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet is, és közepesen erős hőfokon kb. 25 percig főzzük.

Vizet ne adjuk hozzá, mert a paprika és a paradicsom is bőven fog levet ereszteni, és mivel krémet készítünk belőle, fontos, hogy minél szárazabb legyen a végeredmény. Amikor megfőtt, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy turmixgépbe tesszük és alaposan leturmixoljuk. Ha netán nagyon folyós lenne a végeredmény, akkor szedjük egy nedves textilpelenkába, alá tegyünk egy tálat és pár óra alatt vagy akár egy éjszaka alatt hagyjuk, hogy a felesleges víz kicsepegjen belőle. 

A kolbászt tegyük egy konyhai aprítógépbe és zúzzuk morzsává az egészet. A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg a kolbászmorzsával és az újhagyma felkarikázott zöld részével.

lecsokremes-kenyer
Lecsókrémes kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A lecsókrémes kenyér egy igazi nyári kaja, mutatunk még néhány hasonlót!

Zöldségekkel töltött padlizsán

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával

www.streetkitchen.hu

Képzeljétek, egészen a Balatonig kellett utaznunk, hogy lencsevégre kaphassuk nektek ezt a szuper lecsókrémes kenyeret, ami simán megállja a helyét egy forró nyári napon a strandon. Jaaaaaa és még a vízbe is be kellett merészkednünk hozzá. Szegény mi… :D

Hozzávalók

6 főre
150 g
szárazkolbász
2 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 mk
őrölt kömény
3 db
paradicsom
(80 g/db)
5 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
daráltpaprika-krém
6 szelet
kenyér
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma

A lecsókrémes kenyérhez kolbászt karikákra vágjuk és egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírba tesszük a félkarikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 7 percig dinszteljük.

Hozzáadjuk a köményt és a cikkekre vágott paradicsomot. (Ha szeretnénk, a tetejét X alakban vágjuk be és forrázzuk le, így ha igény van rá, könnyedén lehúzhatjuk a bőrét.) Mehet a paradicsommal együtt a lábasba a kicsumázott, háromszögekbe vágott paprika is. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet is, és közepesen erős hőfokon kb. 25 percig főzzük.

Vizet ne adjuk hozzá, mert a paprika és a paradicsom is bőven fog levet ereszteni, és mivel krémet készítünk belőle, fontos, hogy minél szárazabb legyen a végeredmény. Amikor megfőtt, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy turmixgépbe tesszük és alaposan leturmixoljuk. Ha netán nagyon folyós lenne a végeredmény, akkor szedjük egy nedves textilpelenkába, alá tegyünk egy tálat és pár óra alatt vagy akár egy éjszaka alatt hagyjuk, hogy a felesleges víz kicsepegjen belőle. 

A kolbászt tegyük egy konyhai aprítógépbe és zúzzuk morzsává az egészet. A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg a kolbászmorzsával és az újhagyma felkarikázott zöld részével.

lecsokremes-kenyer
Lecsókrémes kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A lecsókrémes kenyér egy igazi nyári kaja, mutatunk még néhány hasonlót!

Zöldségekkel töltött padlizsán

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával

Ha tetszett a Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept