Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 400 g)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 70 g bagett
- 10 szem magozott fekete olívabogyó
- ½ ek kapribogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 400 g)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 70 g bagett
- 10 szem magozott fekete olívabogyó
- ½ ek kapribogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
A zöldségekkel töltött padlizsán elkészítéséhez a padlizsánt elfelezzük vízszintesen, kiszedjük a belsejét úgy, hogy meg tudja tartani majd a tölteléket; és mind a bélt, mind a tölteni való részt megsózzuk. 15 percet állni hagyjuk, majd mindkettőről leitatjuk a nedvességet. A padlizsán héját 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. A belsejét 1-2 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani az olajon. Rányomjuk a fokhagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. A paradicsomot és a kenyeret 1 cm-es kockákra vágjuk, az olajbogyót félbevágjuk, és összekeverjük őket a kapribogyóval és a durvára tépett bazsalikommal. Ebbe jöhet a padlizsán belseje, a zsemlemorzsa, a tojás, és 10 percet állni hagyjuk. Beletöltjük az elősütött héjba, és az egészet 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a zöldségekkel töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Minden töltött padlizsánt imádunk, úgyhogy van is bőven receptünk hozzá. Ezeket próbáld ki, ha te is rajongója vagy ennek az ételnek!
Kuszkusszal töltött padlizsán zöldfűszeres joghurttal