Szendvics rovat

SertésWaldorf-burger

Sertés Waldorf-burger

Hozzávalók
A húspogácsához
1 kis csokor
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss oregánó
1 kg
darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk
tört bors
2 tk
fokhagymapor
2 - 4 ek
olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
150 g
zöld alma
150 g
zeller
50 g
dió
200 g
majonéz
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
Cayenne-bors
0.5 tk
füstölt paprika
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos mustár
0.5 ek
mustár
1 kis csokor
zsálya
Az összeállításhoz
4 szelet
vörös cheddar
4 db
kocka alakú ciabatta
80 g
bébispenót

Elkészítés

A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle. 

A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ettetek már sertésburgert? Ha nem, feltétlen próbáljátok ki, persze, ha igen, akkor is… Hoztam nektek egy tuti burgerreceptet ciabattával, amiben biztos nem fogtok csalódni. Persze, ha inkább a burgerbuci fanjai vagytok, akkor használhattok hozzá azt is.

Hozzávalók

2 nagy burgerhez
A húspogácsához
1 kis csokor
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss oregánó
1 kg
darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk
tört bors
2 tk
fokhagymapor
2 - 4 ek
olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
150 g
zöld alma
150 g
zeller
50 g
dió
200 g
majonéz
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
Cayenne-bors
0.5 tk
füstölt paprika
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos mustár
0.5 ek
mustár
1 kis csokor
zsálya
Az összeállításhoz
4 szelet
vörös cheddar
4 db
kocka alakú ciabatta
80 g
bébispenót

A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle. 

A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.

Ha tetszett a sertés waldorf-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése