A smashed burger grillezett lecsóval elkészítését a lecsóval kezdjük. Ehhez a szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a grill rostlapján, vagy ha ilyenünk nincs, egy nagyobb, grillre rakható serpenyőben elkezdjük pirítani. A paprikákat kicsumázzuk, rusztikusabb karikákra vágjuk, és a felszeletelt vöröshagyma és fokhagyma kíséretében a szalonnára dobjuk.
Pár perc pirítás után jöhet a szintén rusztikus darabokra vágott paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával. Átforgatjuk az egészet, kicsit főzzük még, majd egy tálba szedjük.
A darált húst négy gombóccá formázzuk, és egy kis olajon a grillen kilapítva elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, fordítás után kettőre ráteszünk két-két szelet sajtot, majd rátesszük az üresen hagyott húspogácsákat. A hambizsemlét félbevágva megpirítjuk a grillen, ráhalmozunk egy adag felcsíkozott jégsalátát, erre jöhet a sajtos duplahús, majd egy jó adag lecsó. Plusz megextrázzuk egy kis koviubival is.

- Elkészítési idő: 30 perc