Szendvics rovat

Sütőtökösmeatballsubjalapenóscheddarszósszal

Sütőtökös meatball sub jalapenós cheddar szósszal

Hozzávalók
300 g
tisztított sütőtök
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 tk
őrölt fahéj
0.25 tk
őrölt gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
100 g
zsemlemorzsa
kb. 100 ml étolaj a sütéshez
A paradicsomos raguhoz
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 db
kaliforniai paprika
4 gerezd
fokhagyma
7 levél
zsálya
80 ml
vörösbor
só, bors
1.5 tk
őrölt rozmaring
1 tk
őrölt szerecsendió
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
chilipor
400 g
passata
A sajtmártáshoz
300 ml
tej
só, bors
20 karika
savanyított jalapeno
300 g
sárga cheddar sajt
20 g
kukoricakeményítő
Az összeállításhoz
2 db
nagy bagett
10 karika
savanyított jalapeno

Elkészítés

A sütőtökös meatball sub első lépéseként a sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, besózzuk, elkeverjük és 5 perc múlva kinyomkodjuk a levét egy textilpelenkán keresztül. Mikor szárazra nyomkodtuk a sütőtököt, elkeverjük a darált hússal, a tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a zsemlemorzsával. A masszából 35-40 g-os golyókat formázunk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és közepesen magas lángon elkezdjük kisütni a golyókat, egyszerre 7-8 darabot, és minden oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.

A paradicsomszószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, erre dobjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott paprikát. Belenyomjuk a fokhagymát és alaposan lepirítjuk 5-6 perc alatt, majd hozzáadjuk a finomra vágott zsályaleveleket és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük a passatával. A kész fasírtokat beledobjuk a paradicsomszószba, de ekkor már lekapcsoljuk alatta a lángot.

A sajtszószhoz a tej háromnegyedét felmelegítjük egy lábasban, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felkockázott jalapenót is, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzácsorgatjuk a sajtszószhoz és sűrűsödésig forraljuk. Amikor egy szép fényes és nyúlós szószt kaptunk, készen is vagyunk.

A sütőtökös meatball sub összeállítása:

A bagetteket elfelezzük és az egyik oldalukat bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak zsebet képezünk benne. Egy fél bagettbe teszünk 5-6 db paradicsomszószos fasírtot, rácsorgatjuk a jalapenós sajtszószt, végül pedig pakolunk rá még néhány karika jalapenót.

sutotokos-meatball-sub
Sütőtökös meatball sub jalapenós cheddar szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Sütőtökös receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A szezon legmenőbb zöldsége a sütőtök, ami extra szaftosságot és ízt kölcsönöz az ellenállhatatlan fasírtoknak. Amiket aztán megfürdetünk egy ősziesre hangolt paradicsomszószban, egy bagettbe pakoljuk és nyakon öntjük egy jó cuccos cheddaros sajtszósszal. Ettől neked is tuti szuperőd lesz! Legalábbis a vendégek szemében, akik ezt falják a partidon, biztosan.

Hozzávalók

4 főre
300 g
tisztított sütőtök
só, bors
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 tk
őrölt fahéj
0.25 tk
őrölt gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
100 g
zsemlemorzsa
kb. 100 ml étolaj a sütéshez
A paradicsomos raguhoz
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 db
kaliforniai paprika
4 gerezd
fokhagyma
7 levél
zsálya
80 ml
vörösbor
só, bors
1.5 tk
őrölt rozmaring
1 tk
őrölt szerecsendió
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
chilipor
400 g
passata
A sajtmártáshoz
300 ml
tej
só, bors
20 karika
savanyított jalapeno
300 g
sárga cheddar sajt
20 g
kukoricakeményítő
Az összeállításhoz
2 db
nagy bagett
10 karika
savanyított jalapeno

A sütőtökös meatball sub első lépéseként a sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, besózzuk, elkeverjük és 5 perc múlva kinyomkodjuk a levét egy textilpelenkán keresztül. Mikor szárazra nyomkodtuk a sütőtököt, elkeverjük a darált hússal, a tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a zsemlemorzsával. A masszából 35-40 g-os golyókat formázunk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és közepesen magas lángon elkezdjük kisütni a golyókat, egyszerre 7-8 darabot, és minden oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.

A paradicsomszószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, erre dobjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott paprikát. Belenyomjuk a fokhagymát és alaposan lepirítjuk 5-6 perc alatt, majd hozzáadjuk a finomra vágott zsályaleveleket és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük a passatával. A kész fasírtokat beledobjuk a paradicsomszószba, de ekkor már lekapcsoljuk alatta a lángot.

A sajtszószhoz a tej háromnegyedét felmelegítjük egy lábasban, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felkockázott jalapenót is, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzácsorgatjuk a sajtszószhoz és sűrűsödésig forraljuk. Amikor egy szép fényes és nyúlós szószt kaptunk, készen is vagyunk.

A sütőtökös meatball sub összeállítása:

A bagetteket elfelezzük és az egyik oldalukat bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak zsebet képezünk benne. Egy fél bagettbe teszünk 5-6 db paradicsomszószos fasírtot, rácsorgatjuk a jalapenós sajtszószt, végül pedig pakolunk rá még néhány karika jalapenót.

sutotokos-meatball-sub
Sütőtökös meatball sub jalapenós cheddar szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a sütőtökös meatball sub jalapenós cheddar szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése