A sütőtökös meatball sub első lépéseként a sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, besózzuk, elkeverjük és 5 perc múlva kinyomkodjuk a levét egy textilpelenkán keresztül. Mikor szárazra nyomkodtuk a sütőtököt, elkeverjük a darált hússal, a tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a zsemlemorzsával. A masszából 35-40 g-os golyókat formázunk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és közepesen magas lángon elkezdjük kisütni a golyókat, egyszerre 7-8 darabot, és minden oldalukat szép aranybarnára pirítjuk.
A paradicsomszószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, erre dobjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott paprikát. Belenyomjuk a fokhagymát és alaposan lepirítjuk 5-6 perc alatt, majd hozzáadjuk a finomra vágott zsályaleveleket és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük a passatával. A kész fasírtokat beledobjuk a paradicsomszószba, de ekkor már lekapcsoljuk alatta a lángot.
A sajtszószhoz a tej háromnegyedét felmelegítjük egy lábasban, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felkockázott jalapenót is, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzácsorgatjuk a sajtszószhoz és sűrűsödésig forraljuk. Amikor egy szép fényes és nyúlós szószt kaptunk, készen is vagyunk.
A sütőtökös meatball sub összeállítása:
A bagetteket elfelezzük és az egyik oldalukat bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak zsebet képezünk benne. Egy fél bagettbe teszünk 5-6 db paradicsomszószos fasírtot, rácsorgatjuk a jalapenós sajtszószt, végül pedig pakolunk rá még néhány karika jalapenót.

- Elkészítési idő: 50 perc