Tészták

Penneallavodka:igen,vodkáspenne!

Penne alla vodka: igen, vodkás penne!

Hozzávalók
25 dkg
penne
15 dkg
csirkemell filé
1 fej
kisebb vöröshagyma vagy salotta
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
paradicsompüré
10 szem
kapribogyó
2 dl
passzírozott paradicsom (passata)
1.5 dl
habtejszín 30%-os
0.4 dl
vodka
só, bors
friss bazsalikom
olívaolaj és parmezán a tálalásnál
1 ek
vaj

Elkészítés

img_9061.jpg
Forraljuk fel a vizet a tésztának, közben pedig egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd finomra vágott hagymát és lapokra vágott fokhagymát dobunk bele. A hagymára kerül a paradicsompüré és a hagymával, fokhagymával együtt közepes lángon lepirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a kapribogyót is, közben pedig a forró vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot is, lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatni kezdjük, majd hozzáadjuk a vodkát is, amiből kb. 1 perc rotyogtatással elpárologtatjuk az alkoholt, végül hozzáadjuk a tejszínt. A mártást sózzuk, borsozzuk és még beleolvasztunk egy kis vajat is. Hozzáadjuk a korábban átsütött csirkét, majd elzárjuk alatta a lángot, a bazsalikomot pedig belemorzsoljuk. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálalásnál még kerül rá egy kis olívaolaj és sok parmezán.

img_9056.jpg

www.streetkitchen.hu

Őrült nagy marhaságnak tűnhet elsőre, de valójában egy teljesen klasszik olasz receptről van szó, amivel trattoriákban is találkozhatunk. A vodka rendszerbe juttatásának oka nem is annyira az ízekben, inkább az állagban keresendő: ennél krémesebb paradicsomos pennét még nem ettetek!

Hozzávalók

2 személynek
25 dkg
penne
15 dkg
csirkemell filé
1 fej
kisebb vöröshagyma vagy salotta
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
paradicsompüré
10 szem
kapribogyó
2 dl
passzírozott paradicsom (passata)
1.5 dl
habtejszín 30%-os
0.4 dl
vodka
só, bors
friss bazsalikom
olívaolaj és parmezán a tálalásnál
1 ek
vaj

img_9061.jpg
Forraljuk fel a vizet a tésztának, közben pedig egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd finomra vágott hagymát és lapokra vágott fokhagymát dobunk bele. A hagymára kerül a paradicsompüré és a hagymával, fokhagymával együtt közepes lángon lepirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a kapribogyót is, közben pedig a forró vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A serpenyőbe öntjük a passzírozott paradicsomot is, lejjebb vesszük a lángot és rotyogtatni kezdjük, majd hozzáadjuk a vodkát is, amiből kb. 1 perc rotyogtatással elpárologtatjuk az alkoholt, végül hozzáadjuk a tejszínt. A mártást sózzuk, borsozzuk és még beleolvasztunk egy kis vajat is. Hozzáadjuk a korábban átsütött csirkét, majd elzárjuk alatta a lángot, a bazsalikomot pedig belemorzsoljuk. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálalásnál még kerül rá egy kis olívaolaj és sok parmezán.

img_9056.jpg

Ha tetszett a Penne alla vodka: igen, vodkás penne! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept