A legjobb reggelik

Reggelibrióskoszorúvaníliaöntettel

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Hozzávalók
1 db
tojás
1 marék
nagy szemű szórócukor
Az öntethez
300 ml
tej
3 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
80 g
cukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
A tésztához
250 ml
meleg tej
100 g
cukor
25 g
élesztő
480 g
liszt
1 csipet
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
A tetejére
60 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és rakunk bele egy teáskanál cukrot is. Egy edénybe mérjük a lisztet, a sót, a tojást, a tojássárgáját és a puha vajat, majd mehet bele a felfuttatott élesztős tej, a maradék cukor, és jöhet a dagasztás. Eleinte lágynak tűnhet a tészta, de ha szépen kidolgozzuk, sima, ruganyos tésztát kapunk. Gombóccá formázzuk, és letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ezután újra átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, amiket gombócokká formázunk, és kör alakban egymás mellé sorakoztatjuk őket. Letakarva újabb 25 percig kelesztjük, majd lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a nagy szemű cukorral, és 175 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket. 

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Közben az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, simára keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Egy tálba töltjük a vaníliasodót, és berakjuk a brióskoszorú közepére, majd ebbe tunkolhatjuk a briósainkat.

www.streetkitchen.hu

Na jó, igazából nemcsak reggelire szuper ez a briós, hanem a nap bármely szakában. Egyre viszont figyeljetek, nagyon gyorsan el fog fogyni! ;)

Hozzávalók

1 koszorúhoz
1 db
tojás
1 marék
nagy szemű szórócukor
Az öntethez
300 ml
tej
3 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
80 g
cukor
1 rúd
vanília kikapart magjai
A tésztához
250 ml
meleg tej
100 g
cukor
25 g
élesztő
480 g
liszt
1 csipet
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
A tetejére
60 g
vaj

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és rakunk bele egy teáskanál cukrot is. Egy edénybe mérjük a lisztet, a sót, a tojást, a tojássárgáját és a puha vajat, majd mehet bele a felfuttatott élesztős tej, a maradék cukor, és jöhet a dagasztás. Eleinte lágynak tűnhet a tészta, de ha szépen kidolgozzuk, sima, ruganyos tésztát kapunk. Gombóccá formázzuk, és letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ezután újra átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk, amiket gombócokká formázunk, és kör alakban egymás mellé sorakoztatjuk őket. Letakarva újabb 25 percig kelesztjük, majd lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a nagy szemű cukorral, és 175 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket. 

Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel

Közben az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, simára keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Egy tálba töltjük a vaníliasodót, és berakjuk a brióskoszorú közepére, majd ebbe tunkolhatjuk a briósainkat.

Ha tetszett a Reggeli brióskoszorú vaníliaöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept