Alapreceptek

Cukkinikrémtélire

Cukkinikrém télire
cukkinikrem-telire

Hozzávalók
4 db
cukkini
(170 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
bors
1 tk
morzsolt kakukkfű
Az elrakáshoz
100 ml
olívaolaj

Elkészítés
  1. A cukkinikrémhez a cukkinit és a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk.

  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet is, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  3. Ezután az egészet egy turmixba szedjük és leturmixoljuk, majd egy fazékba öntjük a krémet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük.

  4. Az olívaolajat felforrósítjuk és mindegyik üveg tetejére töltünk annyit, hogy legyen egy 0,5 cm-es egybefüggő olajréteg, ez megvédi majd a krémet az oxidációtól.  Lezárjuk az üvegeket, majd konyharuhába bugyolálva hagyjuk kihűlni. 


www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Képzeld el, ahogy a nyár ízei egy üvegbe zárva várják, hogy feldobják a hideg napokat. Ez a krém nemcsak egyszerűen elkészíthető, de rendkívül sokoldalú is – tökéletes pirítósra, tésztára, vagy akár húsok mellé. Ne habozz, készítsd el velünk a téli kamra egyik legfényesebb csillagát! Készen állsz egy kis befőzésre?

A cukkinikrém télire az egyik legpraktikusabb nyári befőznivaló, igazi aduász a házi befőzések világában.

Hozzávalók

2 db 200 ml-es üveghez
4 db
cukkini
(170 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
bors
1 tk
morzsolt kakukkfű
Az elrakáshoz
100 ml
olívaolaj

Elkészítés

  1. A cukkinikrémhez a cukkinit és a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk.

  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet is, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  3. Ezután az egészet egy turmixba szedjük és leturmixoljuk, majd egy fazékba öntjük a krémet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük.

  4. Az olívaolajat felforrósítjuk és mindegyik üveg tetejére töltünk annyit, hogy legyen egy 0,5 cm-es egybefüggő olajréteg, ez megvédi majd a krémet az oxidációtól.  Lezárjuk az üvegeket, majd konyharuhába bugyolálva hagyjuk kihűlni. 


cukkinikrem-telire-3
Cukkinikrém télire (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: bármilyen más fűszernövénnyel is elkészítheted. Mehet bele bazsalikom, de használhatsz hozzá csilit is, hogy pikánsabb legyen a krém.

Ez a cukkinikrém egy kis napsütést csempész a zimankós hónapokba. Pirítóson, grillezett zöldségek mellé vagy egy tányér tészta tetején is megállja a helyét. Ráadásul remekül variálható, így ha több üveggel is elraksz belőle, mindegyik lehet egy kicsit más.


Ha bejött ez a cukkinis kence, próbáld ki ezeket a hasonló hangulatú, szezonális krémeket is:

Paradicsomszósz télire

Bazsalikompesztó

Mojo picante – paprikamártás a Kanári-szigetekről

Ha tetszett a Cukkinikrém télire receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept