Alapreceptek

Medvehagymapesztó

Medvehagymapesztó

Hozzávalók
1 csokor
medvehagyma
(50 g)
1 kis csokor
friss bazsalikom
30 g
parmezán
5 ek
olívaolaj
bors
50 g
pirított napraforgómag

Elkészítés

A medvehagymapesztó elkészítéséhez egy aprítógépben elsőként egy krémet készítünk: a parmezánt, sót, borsot, napraforgómagot az olaj felével alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a felaprított medvahagymát, bazsalikomot (a szárával együtt), a maradék olajat és lezúzzuk. Ha darabosan szeretjük, akkor fél percig, ha krémesebben, akkor 1 percig pürésítjük. Pirítósra, húsokra, pizzára tökéletes.

www.streetkitchen.hu

Ha tavasz, akkor medvehagyma. Erőteljes íze van, de ez a pesztó annyira krémes, hogy kifejezetten kiemeli a medvehagymát, a legeslegjobb értelemben.

Hozzávalók

1 kis üveghez
1 csokor
medvehagyma
(50 g)
1 kis csokor
friss bazsalikom
30 g
parmezán
5 ek
olívaolaj
bors
50 g
pirított napraforgómag

A medvehagymapesztó elkészítéséhez egy aprítógépben elsőként egy krémet készítünk: a parmezánt, sót, borsot, napraforgómagot az olaj felével alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a felaprított medvahagymát, bazsalikomot (a szárával együtt), a maradék olajat és lezúzzuk. Ha darabosan szeretjük, akkor fél percig, ha krémesebben, akkor 1 percig pürésítjük. Pirítósra, húsokra, pizzára tökéletes.

Ha tetszett a Medvehagymapesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept