Alapreceptek

Tökéleteseperlekvár

Tökéletes eperlekvár

Hozzávalók
2250 g
eper (megmosva, csumázva)
400 g
kristálycukor
400 g
befőző cukor (pektin tartalmú cukor)
1 db
vaníliarúd
1 db
kisebb citrom leve

Elkészítés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és azonos nagyságúra darabokra felvágjuk. Egy lábosba tesszük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a befőzőcukrot és a citromlét. Krumplinyomóval kicsit összenyomjuk az epreket és felforraljuk. Forrás után 15 percig közepes lángon főzzük, majd sterilizált üvegekbe kanalazzuk. Az üveget lezárjuk, 1 percre fejre állítjuk, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.

www.streetkitchen.hu

Az a jó az eperben, hogy habár csak az év bizonyos időszakában terem, mégis megoldható, hogy egész évben élvezzük. Sokan nem mernek nekivágni a lekvárfőzésnek, pedig nem is olyan bonyolult. Ehhez a recepthez pl. mindössze 20 perc kell, így nincs kifogás azoknak se, akik nem szeretnek órákat a tűzhely mellett állni. Mutatjuk, hogy csináld!

Hozzávalók

2 - 3 üveghez
2250 g
eper (megmosva, csumázva)
400 g
kristálycukor
400 g
befőző cukor (pektin tartalmú cukor)
1 db
vaníliarúd
1 db
kisebb citrom leve

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és azonos nagyságúra darabokra felvágjuk. Egy lábosba tesszük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a befőzőcukrot és a citromlét. Krumplinyomóval kicsit összenyomjuk az epreket és felforraljuk. Forrás után 15 percig közepes lángon főzzük, majd sterilizált üvegekbe kanalazzuk. Az üveget lezárjuk, 1 percre fejre állítjuk, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a Tökéletes eperlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept