Ázsiai kaják

Kínaichiliscsirke

Kínai chilis csirke
kinai-chilis-csirke

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
2 ek
szezámolaj
2 db
chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
2 db
kápia paprika
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
2
gyömbér
100 ml
szójaszósz
(+ 2 ek a páchoz)
2 ek
víz
1 ek
keményítő
bors
A tálaláshoz
főtt jázminrizs
pár szál snidling
1 ek
szezámmag

Elkészítés
  1. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, összekeverjük 2 ek szezámolajjal és 2 ek szójaszósszal, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.

  2. A chilipaprikát és a fokhagymát apróra, a többi zöldséget pedig csíkokra vágjuk.

  3. Magas hőfokon felmelegítjük az olajat egy széles serpenyőben vagy wokban, a csirkemellcsíkokat 5 perc alatt jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

  4. A fennmaradó olajban lepirítjuk a csíkokra vágott zöldségeket is, majd visszarakjuk a csirkecsíkokat, és mehet hozzá a chili, a fokhagyma és a reszelt gyömbér.

  5. Hozzáadjuk a szójaszósz is és a vízzel kikevert keményítőt, sóval, borssal ízesítjük, majd 2 perc alatt jól összeforraljuk.

  6. Főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk apróra vágott snidlinggel és szezámmaggal.

www.streetkitchen.hu

Ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy műanyag dobozban legyen, akkor így is házhoz kaphatod a kínai büfé életérzést.

A kínai chilis csirke igazi wokos klasszikus, amit otthon is simán összedobhatsz, ha egy kis ázsiai hangulatra vágysz.

Hozzávalók

4 fő részére
500 g
csirkemellfilé
2 ek
szezámolaj
2 db
chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
2 db
kápia paprika
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
2
gyömbér
100 ml
szójaszósz
(+ 2 ek a páchoz)
2 ek
víz
1 ek
keményítő
bors
A tálaláshoz
főtt jázminrizs
pár szál snidling
1 ek
szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, összekeverjük 2 ek szezámolajjal és 2 ek szójaszósszal, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.

  2. A chilipaprikát és a fokhagymát apróra, a többi zöldséget pedig csíkokra vágjuk.

  3. Magas hőfokon felmelegítjük az olajat egy széles serpenyőben vagy wokban, a csirkemellcsíkokat 5 perc alatt jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

  4. A fennmaradó olajban lepirítjuk a csíkokra vágott zöldségeket is, majd visszarakjuk a csirkecsíkokat, és mehet hozzá a chili, a fokhagyma és a reszelt gyömbér.

  5. Hozzáadjuk a szójaszósz is és a vízzel kikevert keményítőt, sóval, borssal ízesítjük, majd 2 perc alatt jól összeforraljuk.

  6. Főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórjuk apróra vágott snidlinggel és szezámmaggal.

kinai-chilis-csirke-1
Kínai chilis csirke (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: amikor magas hőfokon használod a serpenyőt, figyelj oda, nehogy megégjen az étel, illetve készíts ki magadnak mindent a tűzhely mellé, hogy ne pirítsd túl sokáig a zöldségeket, mert elveszítik a frissességüket.

A kínai chilis csirkét kínálhatod egy hétköznapi vacsorán vagy egy ázsiai tematikájú esten, a roppanós zöldségek és az enyhén csípős mártás mindenkit levesz a lábáról. Ha szereted a keleti konyhát, ez az étel kötelező darab a repertoárodban.

Ha bejött ez az ázsiai ízvilág, ezek a receptek is tuti befutók lesznek:

Pirított tészta császárhússal és kínai kellel

Kínai hagymás csirke

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel

Ha tetszett a Kínai chilis csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept