Lekvárok

Paradicsomlekvár

Paradicsomlekvár

Hozzávalók
2 kg
lucullus paradicsom
0.5 tk
chilipehely
3 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt kömény
1 db
citrom
2
cm gyömbér
1 tk
500 g
3:1-es befőzőcukor

Elkészítés

A paradicsomlekvár elkészítésének első lépéseként a megmosott paradicsomokat feldaraboljuk és beletesszük egy fazékba. Alacsony lángon 20-25 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és belereszeljük a gyömbért is. Sózzuk, beleöntjük a befőzőcukrot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ne ijedjünk meg, mivel a paradicsom sok vizet enged, forrón nem lesz olyan sűrű, mint más lekvár. Ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni.

Botmixerrel egy kicsit pépesítjük, és még forrón a tiszta üvegekbe szedjük. Lezárjuk az üvegeket, szárazdunsztban kihűtjük és már használhatjuk is.

paradicsomlekvar
Paradicsomlekvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Próbáljátok ki a többi lekvárt is Roxitól:

Almáspite-dzsem

Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Általában a paradicsomra sós kontextusban gondolunk mint egy saláta vagy szósz összetevőjére. Pedig a paradicsom egy gyümölcs, ami tele van édes és zamatos ízekkel, így tökéletes arra, hogy lekvárt készítsünk belőle. Én egy sajtkrémes kovászos kenyéren imádom a legjobban ezt a pikáns lekvárt.

Hozzávalók

2 db kb. 500 ml-es üveghez
2 kg
lucullus paradicsom
0.5 tk
chilipehely
3 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt kömény
1 db
citrom
2
cm gyömbér
1 tk
500 g
3:1-es befőzőcukor

A paradicsomlekvár elkészítésének első lépéseként a megmosott paradicsomokat feldaraboljuk és beletesszük egy fazékba. Alacsony lángon 20-25 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és belereszeljük a gyömbért is. Sózzuk, beleöntjük a befőzőcukrot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ne ijedjünk meg, mivel a paradicsom sok vizet enged, forrón nem lesz olyan sűrű, mint más lekvár. Ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni.

Botmixerrel egy kicsit pépesítjük, és még forrón a tiszta üvegekbe szedjük. Lezárjuk az üvegeket, szárazdunsztban kihűtjük és már használhatjuk is.

paradicsomlekvar
Paradicsomlekvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Próbáljátok ki a többi lekvárt is Roxitól:

Almáspite-dzsem

Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár 

Ha tetszett a Paradicsomlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept