Street Kitchen

Baconös-babossülttészta

Baconös-babos sült tészta

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
bacon
1 db
chilipaprika
só, bors
1 tk
őrölt koriander
1 - 2 tk
őrölt római kömény
1 - 2 tk
szárított oregánó
1 tk
pirospaprika
200 ml
fehér- vagy vörösbor
2 konzerv
fehérbab
1 konzerv
vörösbab
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 db
marhaalaplé-zselé
(vagy sima alaplé)
500 g
rövid tészta
200 g
trappista
1 üveg
(elhagyható)

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, és lepirítjuk az olívaolajon a csíkozott baconnel együtt. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a chilipaprikát és a fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. A vörösbabkonzervet és az egyik fehérbabkonzervet leszűrjük és átmossuk, majd a hagymás baconre öntjük a darabolt paradicsommal együtt. A maradék fehérbabot szintén leszűrjük és átmossuk, majd 100 ml vízzel és 1 marhaalaplé-zselével pürésítjük, és hozzáöntjük a baconös raguhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 15 percig rotyogtatjuk.

Baconös-babos sült tészta

A kész ragut összeforgatjuk a kifőtt tésztával, egy megfelelő méretű jénaiba tesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, rátesszük a jalapeño paprikát, majd 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 10-15 perc).

www.streetkitchen.hu

Megmutatom nektek, hogy én mit csinálok, ha benézek a spájzba és a hűtőbe. Pár konzerv, pár alapanyag, és kész is egy tuti sült tészta, sőt akár kétféle teljes értékű ételt is rittyenthettek belőle.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
2 - 4 gerezd
fokhagyma
400 g
bacon
1 db
chilipaprika
só, bors
1 tk
őrölt koriander
1 - 2 tk
őrölt római kömény
1 - 2 tk
szárított oregánó
1 tk
pirospaprika
200 ml
fehér- vagy vörösbor
2 konzerv
fehérbab
1 konzerv
vörösbab
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 db
marhaalaplé-zselé
(vagy sima alaplé)
500 g
rövid tészta
200 g
trappista
1 üveg
(elhagyható)

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, és lepirítjuk az olívaolajon a csíkozott baconnel együtt. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a chilipaprikát és a fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. A vörösbabkonzervet és az egyik fehérbabkonzervet leszűrjük és átmossuk, majd a hagymás baconre öntjük a darabolt paradicsommal együtt. A maradék fehérbabot szintén leszűrjük és átmossuk, majd 100 ml vízzel és 1 marhaalaplé-zselével pürésítjük, és hozzáöntjük a baconös raguhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 15 percig rotyogtatjuk.

Baconös-babos sült tészta

A kész ragut összeforgatjuk a kifőtt tésztával, egy megfelelő méretű jénaiba tesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, rátesszük a jalapeño paprikát, majd 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 10-15 perc).

Ha tetszett a Baconös-babos sült tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept