Brutális kaják

Csirkésvadrizsescasserole

Csirkés vadrizses casserole

Hozzávalók
200 ml
tejszín
só, bors
1 tk
4 ek
mandula
200 g
vadrizs
1 db
zellerszár
2 fej
hagyma
3 db
csirkemell
4 fej
gomba
100 g
cheddar sajt
1 marék
rusztikus zsemlemorzsa
100 g
héj nélküli gesztenye
50 g
vaj

Elkészítés
A mandulát megpirítjuk száraz serpenyőben. A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben vajat melegítünk és rádobjuk az apróra vágott zellert és az egyik hagymát. Kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megsütjük, majd ha kész, feldaraboljuk. Főzünk egy gombakrémlevest: vajon a másik apróra vágott hagymát megpirítjuk, mehet rá a felszeletelt gomba. 5 perc sütés után sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. 15 percnyi főzés után mehet bele a tejszín és amint felforrt, levesszük a tűzről és pépesítjük. Összekeverjük valamennyi már elkészült hozzávalót, azaz a rizst, csirkemellet, gombakrémlevest, a hagymás-zelleres keveréket, gesztenyét és mehet rá a sajt. Bedobjuk egy casseroléba (öntöttvas sütőedény) és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Megszórjuk a mandulával és még 5 percig sütjük.

www.streetkitchen.hu

Az ideális comfort food. Nincs macera, így nincs kecmec sem. Csak bedobod a sütőbe és learatod a babérokat.

Hozzávalók

4 főre
200 ml
tejszín
só, bors
1 tk
4 ek
mandula
200 g
vadrizs
1 db
zellerszár
2 fej
hagyma
3 db
csirkemell
4 fej
gomba
100 g
cheddar sajt
1 marék
rusztikus zsemlemorzsa
100 g
héj nélküli gesztenye
50 g
vaj
A mandulát megpirítjuk száraz serpenyőben. A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben vajat melegítünk és rádobjuk az apróra vágott zellert és az egyik hagymát. Kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megsütjük, majd ha kész, feldaraboljuk. Főzünk egy gombakrémlevest: vajon a másik apróra vágott hagymát megpirítjuk, mehet rá a felszeletelt gomba. 5 perc sütés után sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. 15 percnyi főzés után mehet bele a tejszín és amint felforrt, levesszük a tűzről és pépesítjük. Összekeverjük valamennyi már elkészült hozzávalót, azaz a rizst, csirkemellet, gombakrémlevest, a hagymás-zelleres keveréket, gesztenyét és mehet rá a sajt. Bedobjuk egy casseroléba (öntöttvas sütőedény) és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Megszórjuk a mandulával és még 5 percig sütjük.

Ha tetszett a Csirkés vadrizses casserole receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept