A zsemléket beáztatjuk annyi hideg vízbe, amennyi lenyomva teljesen ellepi, és le is súlyozzuk. Az egyenletesen megázott zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon bennük. Hozzáadjuk a finom kockára vágott vöröshagyma felét és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszerpaprikát, a tojásokat és a darált húst, és jól összedolgozzuk. Egyenletes henger alakúra formázzuk, vizes kézzel elsimítjuk a felületét, és egy bevizezett sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába helyezzük. Meglocsoljuk forró zsírral, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 55 percre.
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még forrón átnyomjuk egy burgonyanyomón. Egy robotgép üstjébe tesszük az áttört krumplit, sózzuk, és keverés közben hozzáadagoljuk a kockára vágott hideg vajat. A felforralt tej felét is hozzáadjuk, majd egységesen habosra keverjük. Miután a burgonya felvette a vajat, a maradék tejet is hozzákeverjük. Miután elkészült, lefedve forró vízgőz felett tartjuk tálalásig.
Gombamártás
Egy lábasban olajat melegítünk, beletesszük a maradék felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a vajat, és ezen pároljuk meg a felszeletelt gombát. Sóval és borssal ízesítjük, meghintjük a petrezselyem vágott szárával, majd amikor a gomba összeesett, felöntjük alaplével és a tejszínnel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a kevés vízzel kikevert lisztet, és ezzel sűrítjük be a mártást. A végén megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel.
Tálalás
Mikor a vagdalt megsült, kivesszük a formából, felszeleteljük, és a pürével és a gombamártással együtt tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
- Sütési idő: 55 perc