Brutális kaják

Fajitas,alegjobbpartikaja

Fajitas, a legjobb partikaja

Hozzávalók
A húshoz
3 db
csirkemell
1 tk
pirospaprika
1 tk
római kömény
0.5 tk
cayenne bors
1 csapott tk
fokhagymapor
2 nagy csipet
bors
1 tk
barnacukor
2 ek
olaj
0.5 db
lime kifacsart leve
1 ek
olaj a sütéshez
A salsához
4 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
0.5 db
chilipaprika
3 gerezd
fokhagyma
bors
1 nagy ek
olívaolaj
1 kis csokor
koriander
A guacamoléhoz
2 db
avokádó
1 nagy ek
salsa
0.5 db
lime leve
A sült paprikákhoz
1 - 1 db
nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
1 ek
olaj
só, bors
1 kis csokor
koriander
A tálaláshoz
búza tortillalap
tejföl
cheddar sajt
jégsaláta

Elkészítés
A húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a salsa, amihez egy késes aprítóba rakjuk a paradicsomokat, fél fej lilahagymát, feldarabolt chilipaprikát, fokhagymagerezdeket, sót, borsot és összezúzzuk. Hozzáöntjük még az olívaolajat, a koriandert és még egyet zúzunk rajta. A guacamoléhoz félbevágjuk az avokádókat, kiszedjük a magjait, és egy kanál segítségével egy tálba pakoljuk a húsát. Adunk hozzá egy nagy kanálnyit az előzőleg elkészített salsából, megsózzuk, hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és villával alaposan összetörjük.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és elkezdjük lepirítani a húsokat. Pár perc oldalanként, nagyobb hőfokon elég is lesz, majd a félig elkészült csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 150 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket, 15 percre.A paprikákat csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és rázogatva lepirítjuk őket. Mikor már kissé megpuhultak a paprikák hozzádobjuk a durvára vágott koriandert és jól összeforgatjuk.
A csirkemelleket még melegen felszeleteljük és összeforgatjuk a kisült szafttal. Egy konyharuhát benedvesítünk, belecsomagoljuk a tortillákat és a meleg sütőbe rakjuk. Így kellően átmelegednek, mégsem száradnak ki.Végre jöhet az összeállítás és a nagy, csapatos kajálás! Fogjuk a tortillalapokat, megkenjük egy adag guacamoléval, jöhet rá a hús, paprikák, saláta, salsa, tejföl, koriander végül egy gerezd lime-ot facsarunk a tetejére, összehajtjuk és megesszük!

www.streetkitchen.hu

Szervezz egy nagy zabálós partit, amihez az egyik legjobb kajaválasztás a fajitas lesz! A videóban mindent megmutatunk ami szükséges ennek a frankó receptnek az elkészítéséhez, úgyhogy már csak a sütögetés marad hátra, na meg az hogy kajáljatok egy hatalmasat!

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
3 db
csirkemell
1 tk
pirospaprika
1 tk
római kömény
0.5 tk
cayenne bors
1 csapott tk
fokhagymapor
2 nagy csipet
bors
1 tk
barnacukor
2 ek
olaj
0.5 db
lime kifacsart leve
1 ek
olaj a sütéshez
A salsához
4 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
0.5 db
chilipaprika
3 gerezd
fokhagyma
bors
1 nagy ek
olívaolaj
1 kis csokor
koriander
A guacamoléhoz
2 db
avokádó
1 nagy ek
salsa
0.5 db
lime leve
A sült paprikákhoz
1 - 1 db
nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
1 ek
olaj
só, bors
1 kis csokor
koriander
A tálaláshoz
búza tortillalap
tejföl
cheddar sajt
jégsaláta
A húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a salsa, amihez egy késes aprítóba rakjuk a paradicsomokat, fél fej lilahagymát, feldarabolt chilipaprikát, fokhagymagerezdeket, sót, borsot és összezúzzuk. Hozzáöntjük még az olívaolajat, a koriandert és még egyet zúzunk rajta. A guacamoléhoz félbevágjuk az avokádókat, kiszedjük a magjait, és egy kanál segítségével egy tálba pakoljuk a húsát. Adunk hozzá egy nagy kanálnyit az előzőleg elkészített salsából, megsózzuk, hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és villával alaposan összetörjük.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és elkezdjük lepirítani a húsokat. Pár perc oldalanként, nagyobb hőfokon elég is lesz, majd a félig elkészült csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 150 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket, 15 percre.A paprikákat csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és rázogatva lepirítjuk őket. Mikor már kissé megpuhultak a paprikák hozzádobjuk a durvára vágott koriandert és jól összeforgatjuk.
A csirkemelleket még melegen felszeleteljük és összeforgatjuk a kisült szafttal. Egy konyharuhát benedvesítünk, belecsomagoljuk a tortillákat és a meleg sütőbe rakjuk. Így kellően átmelegednek, mégsem száradnak ki.Végre jöhet az összeállítás és a nagy, csapatos kajálás! Fogjuk a tortillalapokat, megkenjük egy adag guacamoléval, jöhet rá a hús, paprikák, saláta, salsa, tejföl, koriander végül egy gerezd lime-ot facsarunk a tetejére, összehajtjuk és megesszük!

Ha tetszett a Fajitas, a legjobb partikaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept