Brutális kaják

Magosmustáros-tejszínescsirkecombragu

Magos mustáros-tejszínes csirkecombragu

Hozzávalók
250 ml
tejszín
6 db
csirkecomb
5 - 6 ek
olaj
2 fej
hagyma
(nagyobb)
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
fehérrépa
(kisebb)
4 gerezd
fokhagyma
250 ml
fehérbor
2 l
csirkealaplé
2 ek
magos mustár
só, bors
1 csokor
zsálya
200 g
sárgarépa
(1 x 1 cm)
200 g
zeller
(1 x 1 cm)
1 ek
kukoricakeményítő
1 csokor
petrezselyem
2 kg
burgonya
4 - 6 db
ecetes uborka

Elkészítés

A csirkecombokat magas hőmérsékleten előpirítjuk egy lábasban az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A felaprított hagymát, finomra reszelt sárgarépát és fehérrépát, aprított fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk. Ezután felöntjük az alaplével és a tejszínnel, és az egészet egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a magos mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zsálya felét finomra aprítjuk, és azt is beletesszük. Az egészet addig főzzük, amíg a csirke háromnegyedig meg nem főtt, majd beletesszük a sárgarépa- és zellerkockákat, és puhulásig főzzük. Ha szükségesnek tartjuk, 1 evőkanál kukoricakeményítővel sűríthetjük a mártást, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A burgonyákat meghámozzuk és félbevágjuk, majd a maradék zsályával sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Leszűrjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, enyhén összenyomjuk egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, majd 230 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt extra ropogósra sütjük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A ragut a krumplival és uborkával fogyasztjuk.

Mustáros-tejszínes csirkecombragu

www.streetkitchen.hu

Ezt a receptet kipróbálhatjátok nyúllal is, az is nagyon jól megy hozzá, hiszen a ragunak van egy ilyen enyhén vadasas jellege, így ha találtok a hentesnél nyúlcombot vagy hasaalját, feltétlenül csapjatok le rá.

Hozzávalók

6 főre
250 ml
tejszín
6 db
csirkecomb
5 - 6 ek
olaj
2 fej
hagyma
(nagyobb)
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
fehérrépa
(kisebb)
4 gerezd
fokhagyma
250 ml
fehérbor
2 l
csirkealaplé
2 ek
magos mustár
só, bors
1 csokor
zsálya
200 g
sárgarépa
(1 x 1 cm)
200 g
zeller
(1 x 1 cm)
1 ek
kukoricakeményítő
1 csokor
petrezselyem
2 kg
burgonya
4 - 6 db
ecetes uborka

A csirkecombokat magas hőmérsékleten előpirítjuk egy lábasban az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A felaprított hagymát, finomra reszelt sárgarépát és fehérrépát, aprított fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk. Ezután felöntjük az alaplével és a tejszínnel, és az egészet egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a magos mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zsálya felét finomra aprítjuk, és azt is beletesszük. Az egészet addig főzzük, amíg a csirke háromnegyedig meg nem főtt, majd beletesszük a sárgarépa- és zellerkockákat, és puhulásig főzzük. Ha szükségesnek tartjuk, 1 evőkanál kukoricakeményítővel sűríthetjük a mártást, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

A burgonyákat meghámozzuk és félbevágjuk, majd a maradék zsályával sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Leszűrjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, enyhén összenyomjuk egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár evőkanál olajjal, majd 230 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt extra ropogósra sütjük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A ragut a krumplival és uborkával fogyasztjuk.

Mustáros-tejszínes csirkecombragu

Ha tetszett a Magos mustáros-tejszínes csirkecombragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept