Brutális kaják

Oldalascacciatoreárpagyöngyrizottóval

Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval

Hozzávalók
2 ek
olaj
1 kg
oldalas
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
1 fej
hagyma
300 ml
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom
só, bors
szerecsendió
1 marék
fekete olajbogyó
A gerslirizottóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
400 g
gersli
200 ml
fehérbor
só, bors
1 - 1.5 l
alaplé
60 g
frissen reszelt parmezán
60 g
hideg vaj
A díszítéshez
reszelt citromhéj
friss petrezselyem

Elkészítés

Az oldalast elősütjük egy kevés olajon egy nagyobb serpenyőben, ezután kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a lereszelt répát, zellert és hagymát. Felöntjük a borral, belerakjuk a felaprított rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd visszarakjuk a húst, és lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáadjuk az olajbogyót, rottyan egyet, és elzárjuk.

A körethez egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a gerslit, majd felöntjük a fehérborral. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, addig, amíg puha és krémes nem lesz az egész, közben sózzuk, borsozzuk. A legvégén belerakjuk a parmezánt és a vajat. A ragut ezzel a rizottóval tálaljuk, kevés frissen reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel megszórva.

Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ebben a receptben két nagy kedvencemet kombináltam - az oldalas ezúttal az olaszok olajbogyós, paradicsomos cacciatore szószában készült el, a végeredmény pedig nagyon király, és még annál is szaftosabb lett, úgyhogy ennek a kajának is simán a karácsonyi menüben a helye!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olaj
1 kg
oldalas
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
1 fej
hagyma
300 ml
vörösbor
1 ág
friss rozmaring
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabolt paradicsom
só, bors
szerecsendió
1 marék
fekete olajbogyó
A gerslirizottóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
400 g
gersli
200 ml
fehérbor
só, bors
1 - 1.5 l
alaplé
60 g
frissen reszelt parmezán
60 g
hideg vaj
A díszítéshez
reszelt citromhéj
friss petrezselyem

Az oldalast elősütjük egy kevés olajon egy nagyobb serpenyőben, ezután kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a lereszelt répát, zellert és hagymát. Felöntjük a borral, belerakjuk a felaprított rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd visszarakjuk a húst, és lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáadjuk az olajbogyót, rottyan egyet, és elzárjuk.

A körethez egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a gerslit, majd felöntjük a fehérborral. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, addig, amíg puha és krémes nem lesz az egész, közben sózzuk, borsozzuk. A legvégén belerakjuk a parmezánt és a vajat. A ragut ezzel a rizottóval tálaljuk, kevés frissen reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel megszórva.

Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett az Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept