Az oldalast elősütjük egy kevés olajon egy nagyobb serpenyőben, ezután kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a lereszelt répát, zellert és hagymát. Felöntjük a borral, belerakjuk a felaprított rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd visszarakjuk a húst, és lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul. A legvégén hozzáadjuk az olajbogyót, rottyan egyet, és elzárjuk.
A körethez egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a gerslit, majd felöntjük a fehérborral. Ezután fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, addig, amíg puha és krémes nem lesz az egész, közben sózzuk, borsozzuk. A legvégén belerakjuk a parmezánt és a vajat. A ragut ezzel a rizottóval tálaljuk, kevés frissen reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel megszórva.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!