Brutális kaják

Rackapörkölt

Rackapörkölt

Hozzávalók
2 kg
racka juh pörkölthús vegyesen
2 ek
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 ek
daráltpaprika-krém
1 üveg
bolti lecsó
(680 g-os kiszerelés)
2 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
0.25 mk
őrölt szerecsendió
200 ml
vörösbor

Elkészítés

A rackapörkölt elkészítéséhez a pörkölthúst kb. 3 centis darabokra vágjuk. Zsírt forrósítunk egy lábasban, erős lángon 3-4 perc alatt kérgesítjük a húst, majd kivesszük egy tálba. Mehet a lábasba a finomra vágott vöröshagyma, a fokhagyma és a babérlevél. Ezeket is 2-3 perc alatt lepirítjuk. 

Visszatesszük a húst a lábasba, majd hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a lecsót és a fűszerpaprikát. 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, szerecsendióval és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. 

Időnként megkevergetve és a vizet pótolva, addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ez függ az állat korától, a hús minőségétől, de én ezt a pörköltet kb. 2,5 órán át főztem. Az utolsó 1/3 részben már nem kell annyi vizet önteni rá, hogy ellepje a húst. Nem baj, ha itt-ott kikandikál egy-egy szép darab husi, esetleg csont az egyre sűrűsödő szaftból. 

A legvégén felöntjük a vörösborral és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Krumplipürével tálaljuk.

Rackapörkölt
Rackapörkölt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 3 óra

www.streetkitchen.hu

Nem szoktam üveges lecsóval készíteni a pörkölteket, de most a racka erős, jellegzetes íze miatt úgy voltam vele, hogy kipróbálom. Bár mindig ilyen jó döntéseket hoznék az életben! :)

Hozzávalók

8 főre
2 kg
racka juh pörkölthús vegyesen
2 ek
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
2 ek
daráltpaprika-krém
1 üveg
bolti lecsó
(680 g-os kiszerelés)
2 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
0.25 mk
őrölt szerecsendió
200 ml
vörösbor

A rackapörkölt elkészítéséhez a pörkölthúst kb. 3 centis darabokra vágjuk. Zsírt forrósítunk egy lábasban, erős lángon 3-4 perc alatt kérgesítjük a húst, majd kivesszük egy tálba. Mehet a lábasba a finomra vágott vöröshagyma, a fokhagyma és a babérlevél. Ezeket is 2-3 perc alatt lepirítjuk. 

Visszatesszük a húst a lábasba, majd hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a lecsót és a fűszerpaprikát. 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, szerecsendióval és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. 

Időnként megkevergetve és a vizet pótolva, addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ez függ az állat korától, a hús minőségétől, de én ezt a pörköltet kb. 2,5 órán át főztem. Az utolsó 1/3 részben már nem kell annyi vizet önteni rá, hogy ellepje a húst. Nem baj, ha itt-ott kikandikál egy-egy szép darab husi, esetleg csont az egyre sűrűsödő szaftból. 

A legvégén felöntjük a vörösborral és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Krumplipürével tálaljuk.

Rackapörkölt
Rackapörkölt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 3 óra

Ha tetszett a Rackapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept