Brutális kaják

Sütőtököschilisbab

Sütőtökös chilis bab

Hozzávalók
tortillachips
300 g
rizs
600 ml
víz
A sült sütőtökhöz
600 g
sütőtök
2 csipet
fahéj
só, bors
1 ek
olaj
A raguhoz
5 szelet
bacon
0.5 db
piros chili
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt római kömény
2 tk
őrölt koriander
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
cayenne-bors
2 tk
oregánó
1 tk
őrölt kömény
500 ml
passata
500 ml
víz
2 db
konzerv vörösbab (kb. 500 g) lecsepegtetve
1 ek
fehérborecet
50 g
étcsoki
1 csokor
friss koriander
A tálaláshoz
tejföl
2 szál
újhagyma felszeletelve
1 csokor
friss koriander
0.5 db
piros chili

Elkészítés

A sütőtököt megpucoljuk, kb. 2 x 2 cm nagyságú kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk a fahéjjal, sóval, borssal, olajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A raguhoz apróra vágjuk a bacont, és egy nagy lábasban elkezdjük pirítani. Rádobjuk a felszeletelt chilit, majd kicsit lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ha felforrt, belerakjuk a sütőtököt, és 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a vörösbabot, az ecetet, az étcsokit és a felaprított koriander szárát, és további 10 percig rotyogtatjuk.

Közben a rizst a vízzel és a sóval felrakjuk főni, és lefedve puhára pároljuk. 

Ha elkészült a ragu, tálakba szedjük, tejföllel, rizzsel és tortillachipssel tálaljuk. Ha szeretjük, szórjuk meg friss korianderrel, újhagymával és chilivel (erősen ajánlott!).

www.streetkitchen.hu

Javában itt a sütőtökszezon, úgyhogy most mindenbe és mindenhez is egyétek! Mi tényleg imádjuk, és az édessége kifejezettem jól passzol a chilihez!

Hozzávalók

4 - 6 főre
tortillachips
300 g
rizs
600 ml
víz
A sült sütőtökhöz
600 g
sütőtök
2 csipet
fahéj
só, bors
1 ek
olaj
A raguhoz
5 szelet
bacon
0.5 db
piros chili
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt római kömény
2 tk
őrölt koriander
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
cayenne-bors
2 tk
oregánó
1 tk
őrölt kömény
500 ml
passata
500 ml
víz
2 db
konzerv vörösbab (kb. 500 g) lecsepegtetve
1 ek
fehérborecet
50 g
étcsoki
1 csokor
friss koriander
A tálaláshoz
tejföl
2 szál
újhagyma felszeletelve
1 csokor
friss koriander
0.5 db
piros chili

A sütőtököt megpucoljuk, kb. 2 x 2 cm nagyságú kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk a fahéjjal, sóval, borssal, olajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A raguhoz apróra vágjuk a bacont, és egy nagy lábasban elkezdjük pirítani. Rádobjuk a felszeletelt chilit, majd kicsit lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ha felforrt, belerakjuk a sütőtököt, és 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a vörösbabot, az ecetet, az étcsokit és a felaprított koriander szárát, és további 10 percig rotyogtatjuk.

Közben a rizst a vízzel és a sóval felrakjuk főni, és lefedve puhára pároljuk. 

Ha elkészült a ragu, tálakba szedjük, tejföllel, rizzsel és tortillachipssel tálaljuk. Ha szeretjük, szórjuk meg friss korianderrel, újhagymával és chilivel (erősen ajánlott!).

Ha tetszett a Sütőtökös chilis bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept