Brutális kaják

TöltöttPortobellogomba

Töltött Portobello gomba

Hozzávalók
5 fej
portobello gomba
150 g
borjú- vagy marhahús darálva
0.5 fej
hagyma
1 db
zsemle
100 ml
tej
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
300 ml
tejföl
50 g
zsemlemorzsa
100 g
vaj

Elkészítés
A gombák tönkjét kivágjuk és félretesszük, a kalap belső részét egy kiskanállal nem túl mélyen kikaparjuk. Forró serpenyőben, kevés vajon, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a darált hús és a kikapart gomba is. Alaposan kavargatva 7-8 perc alatt lepirítjuk és félretesszük hűlni. Egy zsemlét felkockázunk és tejbe áztatjuk kb. 15 percre, majd alaposan kinyomkodjuk és hozzáadjuk a pirított darált húshoz. Só, bors kevés szerecsendió és apróra vágott petrezselyem kerül még bele, majd hozzáadjuk a tojást is és néhány keverés után kész is a töltelék.
Beletöltjük a gombák kikapart kalapjaiba a tölteléket, majd visszahelyezzük a tönköket és mehetnek is egy kivajazott tűzálló edénybe. A tetejükre dobunk még néhány vajdarabot, sózzuk és pirospaprikával is megszórjuk, majd nagy adag tejföl és zsemlemorzsa zárja a sort. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt megsütjük. Salátával a legjobb, de szinte bármilyen körettel jó lesz!

www.streetkitchen.hu

A lehető legegyszerűbb dolog ez a töltött gomba, mégis nagy sikert fog aratni. Friss, könnyű, üde színfoltja lesz bármely asztalnak. Csak győzzétek újra és újra megcsinálni!

Hozzávalók

5 darabhoz
5 fej
portobello gomba
150 g
borjú- vagy marhahús darálva
0.5 fej
hagyma
1 db
zsemle
100 ml
tej
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
300 ml
tejföl
50 g
zsemlemorzsa
100 g
vaj
A gombák tönkjét kivágjuk és félretesszük, a kalap belső részét egy kiskanállal nem túl mélyen kikaparjuk. Forró serpenyőben, kevés vajon, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a darált hús és a kikapart gomba is. Alaposan kavargatva 7-8 perc alatt lepirítjuk és félretesszük hűlni. Egy zsemlét felkockázunk és tejbe áztatjuk kb. 15 percre, majd alaposan kinyomkodjuk és hozzáadjuk a pirított darált húshoz. Só, bors kevés szerecsendió és apróra vágott petrezselyem kerül még bele, majd hozzáadjuk a tojást is és néhány keverés után kész is a töltelék.
Beletöltjük a gombák kikapart kalapjaiba a tölteléket, majd visszahelyezzük a tönköket és mehetnek is egy kivajazott tűzálló edénybe. A tetejükre dobunk még néhány vajdarabot, sózzuk és pirospaprikával is megszórjuk, majd nagy adag tejföl és zsemlemorzsa zárja a sort. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt megsütjük. Salátával a legjobb, de szinte bármilyen körettel jó lesz!

Ha tetszett a Töltött Portobello gomba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept