Hirdetés

Ezekről a helyekről tudsz otthonra ebédet rendelni 1000 Ft körül

Hirdetés

Ezekről a helyekről tudsz otthonra ebédet rendelni 1000 Ft körül

Hirdetés
Alig két nap telt el iskola nélkül, amikor máris visszasírtam a sokat szidott sulimenzát. A gyerekek persze nem, én viszont nagyon hálás lennék, ha elérhető lenne valahol továbbra is jó menzakoszt. (Nem tartozik szorosan a témához, de a rászoruló családok étkeztetését a legtöbb önkormányzat továbbra is biztosítja.) Fel is túrtam érte az internetet, teszteltem is, és most szeretettel elétek tárom a kutatás eredményét.
Hirdetés

Először is szögezzük le: olcsón ebédhez jutni nem lehetetlen, de nem is egyszerű, és leginkább úgy oldható meg, ha vállaljátok, hogy elmentek érte. Ez, mivel viszonylag üresek az utcák, nem jelent túl sok plusz időt. És azt hiszem, nagyobb veszélyt sem jelent egy kiadó ablakon átvenni az ételt, mint futárral érintkezni. 

Fohászom egyébként meghallgatásra talált, van ugyanis olyan iskolai menza, ami nem zárt be, ráadásul az ország egyik legjobbja. Az AKG MEZNA nevű étkezdéjét én is hosszú cikkben méltattam már: jó minőségű alapanyagokból főznek fenntartható, egészséges ételeket. Bajor Zsófi és csapata a mostani helyzetben tovább főz. Hiszen mikor megkérdezték az általános iskolások szüleit, hogy továbbra is igényt tartanak-e a menzakosztra, ők teljesen logikus módon igennel feleltek. 

Bajor Zsófi az AKG iskolai menzáján, fotó: Hartyányi Norbert

Zsófi nagyjából azokat az ételeket főzi, és pontosan olyan árban, ahogyan eddig is tette az iskola menzáján. Rendelni egyelőre hetente kétszer lehet, kedden és csütörtökön, de akkor többfélét. Azt ajánlják, hogy 2-3 napra való ételt rendeljünk, hiszen addig simán eláll. A levesek (pl. frankfurti vagy kukorica-krémleves) 590 Ft-ba kerülnek, a főételek ára pedig 890 Ft (pl. BBQ csirkeszárny tepsis krumplival, székelykáposzta tejföllel, rizses hús savanyúsággal, spenót sajtkrokettel). Ezenkívül még a Pékműhelyből származó péksüteményeket rendelhettek, valamint lehetőségetek van pluszban egy adag ételt venni, amit a MEZNA az Etesd a dokit! jótékonysági csoporton keresztül – róluk itt írtunk – az egészségügyi dolgozóknak juttat el. 

MEZNA, fotó: Hartyányi Norbert

Minden általatok megvásárolt extra menühöz hozzátesznek további egyet. Így amellett, hogy viszonylag olcsó ebédhez juttok, az egészségügyi dolgozóknak is tudtok segíteni. Zsófi és csapata már ezen a héten is közel száz adag meleg ételt juttatott el a Honvédkórházba.

Szintén írtam már a Hegyvidéki Ízlelő nevű étteremről, ahol a szakácson kívül szinte csak megváltozott munkaképességűek dolgoznak. Az Ízlelő egyébként is a déli menüztetést célozta meg – este amúgy sem voltak nyitva –, így nekik nem kellett profilt váltaniuk. Ők ki is szállítanak a Netpincéren keresztül, illetve személyesen szintén elhozható az ebéd – ám egyszerre csak egy ember lehet bent az étteremben. 1190 Ft-ért egy kétfogásos, kiadós ebédmenüt kaptok – egy négyfős családnak elég három adaggal rendelni –, miközben segítetek, hogy a fogyatékkal élők se maradjanak munka nélkül. A választék is bőséges: mindennap kétféle leves és három főétel van, amit kedvedre variálhatsz, és mindig találsz vegetáriánus ételt is. 

Ebédmenü a Hegyvidéki Ízlelőben, fotó: Mudra László

Szintén Budán, a Villa Bagatelle egy szuper kezdeményezés keretében 990 Ft-os áron kínál ebédmenüt, és ebben már a lebomló ételdoboz ára is benne van. Leves viszont nincs, az ár tehát egy fogásra vonatkozik, például zöldbabfőzelék fasírttal, tejszínes-sonkás penne, mascarponés-spenótos spagetti, rakott krumpli. Ők ráadásul vasárnap is kínálnak ebédmenüt. Nem szállítanak viszont ki, az ételért el kell menni. Emellett a napi menüből mindennap 130 adagot készítenek ingyen a Bolyai Gyermekotthoni Központ számára. 

Ha már menza, akkor mindenképp említést érdemel a Menza nevű étterem, ami egyébként is sok budapesti törzshelye, hiszen 15 éve működik megbízható minőséggel. Ők is mindennap főznek ebédmenüt, és igaz, hogy nem 1000 Ft alatt, hanem 1990 Ft-ért, de ez egyrészt három fogás, másrészt ebben a házhoz szállítás is benne van! Mindennap van egy A és egy B menü, az egyik vegetáriánus, és mindkettőhöz jár desszert. Vasárnap is szállítanak!

Ingyen és érintésmentesen szállít ki a Testnevelési Egyetem menzája, őket már többször próbáltam, ezért tudom ajánlani. A leves és a főétel együttes ára 1270 Ft. Háromféle menüt kínálnak: fitness, classic és vegetáriánus. 

Bezerics Dániel, a Paletta tulajdonosa, fotó: Kalas Györgyi

A Paletta Budapest amellett, hogy kenyeret és péksütit is süt, szintén kínál napi menüt délután 3 óráig. Két fogás 1650, 3 fogás 1950, a családi csomag pedig 4500 Ft – ez utóbbi 3 fogás 2 felnőtt és 2 gyerek részére, tehát nagyon megéri. 

Hősiesen süti a finom kovászos kenyeret és gyártja az ebédmenüt a Másik bolt is a Wekerletelepen, róluk ebben a cikkünkben írtunk. Budaörsön pedig szeretettel ajánlja nektek kolléganőm a Kantin falatozót, ahol 1390 Ft-ért főznek ebédmenüt, 990 Ft-ért pedig gyerekmenü is van, amihez palacsinta és üdítő is jár. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?