Hirdetés

5 kuckózós hely az esős, őszi időre

Meggyes-mákos palacsinta

Hamar el fog fogyni!

Cukormentes zserbó

Picit kevesebb bűntudat fog gyötörni
Hirdetés

5 kuckózós hely az esős, őszi időre

Hirdetés
Nagy szerencsénk volt idén a szeptemberrel, szuperjó időnk volt, mondjuk, megérdemeltük, hiszen a május meg nagyon hűvösre sikerült. Lassan azonban visszavonhatatlanul beköszönt az ősz, ami talán nem is baj, hiszen végre lehet egy kicsit kuckózni otthon, vagy akár valami hangulatos helyen egyedül vagy a barátokkal. Persze amikor be kéne ülni valahova, sose jut eszünkbe semmi, ezért ajánlunk most pár helyet.
Hirdetés

Rojt és Bojt kávéskuckó

Sokan a város egyik legjobb reggelizőjeként tartják számon a Krisztina tér közelében lévő Rojt és Bojtot, amit egy kedves pár üzemeltet már évek óta. A hangulat igazán különleges és egyedi, leginkább az otthonos jelzővel tudnám leírni. Az egész berendezés olyan, mintha valakinek az otthonába nyertünk volna bebocsátást. Ne hagyjátok ki reggel a töltött bageleket és croissant-okat, de a kávéban és a süteményekben sem fogtok csalódni. Kicsi, beszélgetős hely, nagyon kedves tulajokkal. Általában csak délután háromig vannak nyitva, így inkább reggelizős, délelőtti hely.

1012 Budapest, Kosciuszkó Tádé utca 4. 

Fotó: Rojt és Bojt/Facebook

Mitzi – Kávé, Konyha, Bár

A Bartók Béla út környékén rengeteg jó hely van, és tulajdonképpen majdnem az összeset jó szívvel ajánlhatnám. A Mitzi azonban egy viszonylag nyugodt, kevésbé nyüzsgő hely, ahol esőben is kellemesen lehet nézelődni a nagy ablakokon keresztül. Nem beszélve az állandóan változó kiállításokról, amikkel a kulturális programot is letudhatod. A Mitzi kellemes későn kelőknek kávézgatásra vagy belemerülős munkára. Ha egyben az ebédet is kipipálnád, még jobb, hiszen mindennap készülnek napi menüvel is. Nagyon jó a teakínálatunk, főleg a friss narancsos gyömbértea, de matcha vagy chai latte is kapható. A Mitzi este 11-ig nyitva tart, vacsorára vagy egy késői borozgatásra is lehet maradni. Korábbi cikkünket a helyről itt olvashatod. 

1114 Budapest, Bartók Béla út 1. 

A Mitzi nagyon hangulatos. Fotó: Mudra László

The Goat Herder – Espresso Bar

Az egyik kedvenc kávézóm a városban, csak sajnos kissé messze van tőlem, és az ára is inkább az állatorvosi egyetem külföldi hallgatóira van szabva. De az tény, hogy itt minden helyben készül, még a granola is, a szendvicsek pedig konkrétan megszólalnak. A kávézót egy angol pár üzemelteti, nemcsak a remek hangulat, hanem a specialtykávé-különlegességek miatt is érdemes felkeresni őket. Azért is szeretem ennyire, mert az egyetem közelsége miatt mindig sok itt a kutya, kiskedvenccel mélázóknak tehát igazi paradicsom. Ez is egy reggeli hely, fél 8-kor nyitnak, és 3-4 körül zárnak. 

1078 Budapest, István utca 5. 

Fotó: The Goat Herder/Facebook

Café Zsivágó

A Zsivágóban egy kicsit megállt az idő, amit a tulajdonosok és a vendégek sem bánnak. A kávézó, bár központi helyen található, mégis olyan, mintha a múltba csöppennék teára valamelyik nagynénihez, és erre ráerősít a berendezés, illetve az itallapon szereplő fantázianevek is. Habos kakaó is van, pont, mint a nagyinál. Haladnak azért a korral, és náluk is van már növényi tejes kávé, ami mellé kisebb sörkorcsolyákat is kérhettek, vagy éppen Tatjána pirogját, közvetlenül a sütőből. Ez sem a korán kelők helye, 10-kor nyitnak, viszont cserébe éjfélig nyitva tartanak, és nagyon sok zenei rendezvényük, koncertjük van. 

1061 Budapest, Paulay Ede utca 55. 

Fotó: Café Zsivago/Facebook

Vörös Oroszlán Teaház

Hol lehetne jobban átvészelni a hideg időt, mint egy teaházban? De a Vörös Oroszlán a jó teáknál sokkal többet tud! Itt ugyanis elkülönített szeparék állnak azok rendelkezésére, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől. A két kicsi és két nagyobb társaság befogadására alkalmas szeparékat le is foglalhatjátok előre, így teljesen biztosított az intimitás. De ha az utcáról estek be, akkor is egészen biztosan átmelegítenek a gondosan válogatott fekete, zöld, gyümölcs- és gyógynövényteák. De természetesen a jóval különlegesebb fajták is megtalálhatók az itallapon, sőt van mate tea és persze kávé is. A teák kimérve is megvásárolhatók, ha szeretnétek otthonra is jó hangulatot varázsolni. 

1061 Budapest, Jókai tér 8.

Fotó: Vörös Oroszlán/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?