Fantasztikus desszertek

Áfonyásjégkrémtorta

Áfonyás jégkrémtorta

Hozzávalók
300 g
fagyasztott áfonya
100 g
cukor
2 db
citrom reszelt héja
500 g
túró
150 ml
tejföl
1 tk
vanília kivonat
12 db
babapiskóta
A díszítéshez
50 ml
habtejszín (elhagyható)
1 marék
friss áfonya
1 db
citrom reszelt héja

Elkészítés
Az áfonyát 50 gramm cukorral és egy citrom reszelt héjával sűrűre főzzük. Ha nem akar besűrűsödni, akkor 1 csapott evőkanál keményítővel segíthetünk rajta. Félretesszük, amíg szobahőmérsékletűre hűl.A túrót a tejföllel, egy citrom reszelt héjával, 50 gramm cukorral és a vanília kivonattal összekeverjük. A formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a szélén, így könnyen ki tudjuk majd húzni belőle a kész jégkrém tortát. Alulra kenünk a túrós krémből egy kicsit, rá az áfonyás réteg, 6 babapiskóta, túrós réteg, áfonyás réteg, maradék babapiskóta és még egy túrós réteg.
Mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed (3-4 óra). Tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kicsit kiengedjen és könnyen szeletelhetővé válhasson.Miután kiszedtük, kiborítjuk a formából és jöhet a díszítés. Felverjük a tejszínhabot, megkenjük a tetejét vele, rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a citromot.

www.streetkitchen.hu

30 fok felett egy olyan recepthez már nem is kell különösebb magyarázatot fűzni, aminek a nevében egyszerre szerepel az „áfonya” és a „jégkrém” szó. Egy olyan fantasztikus desszert született itt most meg, amit egész évben imádni fogtok, de a hőségriadó sújtotta hetekben akár még életeket is menthet.

Hozzávalók

1 21 x 11,5 cm-es kenyérformához
300 g
fagyasztott áfonya
100 g
cukor
2 db
citrom reszelt héja
500 g
túró
150 ml
tejföl
1 tk
vanília kivonat
12 db
babapiskóta
A díszítéshez
50 ml
habtejszín (elhagyható)
1 marék
friss áfonya
1 db
citrom reszelt héja
Az áfonyát 50 gramm cukorral és egy citrom reszelt héjával sűrűre főzzük. Ha nem akar besűrűsödni, akkor 1 csapott evőkanál keményítővel segíthetünk rajta. Félretesszük, amíg szobahőmérsékletűre hűl.A túrót a tejföllel, egy citrom reszelt héjával, 50 gramm cukorral és a vanília kivonattal összekeverjük. A formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a szélén, így könnyen ki tudjuk majd húzni belőle a kész jégkrém tortát. Alulra kenünk a túrós krémből egy kicsit, rá az áfonyás réteg, 6 babapiskóta, túrós réteg, áfonyás réteg, maradék babapiskóta és még egy túrós réteg.
Mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed (3-4 óra). Tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kicsit kiengedjen és könnyen szeletelhetővé válhasson.Miután kiszedtük, kiborítjuk a formából és jöhet a díszítés. Felverjük a tejszínhabot, megkenjük a tetejét vele, rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a citromot.

Ha tetszett az Áfonyás jégkrémtorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept