Fantasztikus desszertek

Brutálcsokispitekókuszchipsszel

Brutál csokis pite kókuszchipsszel

Hozzávalók
A tésztához
180 g
liszt
1 csipet
95 g
vaj
50 g
porcukor
45 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
A megsült pitére
4 ek
lekvár (ribizli)
A csokis krémhez
400 g
étcsokoládé
450 ml
forró tejszín
A torta tetejére
1 kis marék
pirított kókuszchips

Elkészítés

Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és géppel vagy kézzel jól összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, becsomagoljuk fóliába és 30 percre hűtőbe dobjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk a piteforma méreténél kb. 3-4 cm-rel szélesebbre, belerakjuk a formába, levágjuk a széleit, kicsit megszurkáljuk villával, kibéleljük alufóliával, száraz babot vagy lencsét szórunk bele és így “vakon” sütjük kb. 10 percig, majd a sütőbabot és alufóliát levéve, további 15 perc alatt készre sütjük a pitetésztát.A csokikrémhez a csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt, várunk vele kicsit, hogy olvadjon a csoki, majd jól átkeverjük. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, ráöntjük a csokis krémet, majd legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt megszórjuk pirított kókuszchips-szel.
Fotó: Szilágyi Nóri
Fotó: Szilágyi Nóri

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha van valami, amiből sosem elég, akkor az a pite recept! Szerencsére találtok jó párat az oldalon, de egyik sem ilyen édes, vagy ilyen csokis, mint ez a frankó linzerpite! Aranybarnára sült tészta, egy réteg fincsi lekvár és persze rengeteg csoki. Zseniális lett, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

1 23 cm átmérőjű formához
A tésztához
180 g
liszt
1 csipet
95 g
vaj
50 g
porcukor
45 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
A megsült pitére
4 ek
lekvár (ribizli)
A csokis krémhez
400 g
étcsokoládé
450 ml
forró tejszín
A torta tetejére
1 kis marék
pirított kókuszchips

Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és géppel vagy kézzel jól összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, becsomagoljuk fóliába és 30 percre hűtőbe dobjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk a piteforma méreténél kb. 3-4 cm-rel szélesebbre, belerakjuk a formába, levágjuk a széleit, kicsit megszurkáljuk villával, kibéleljük alufóliával, száraz babot vagy lencsét szórunk bele és így “vakon” sütjük kb. 10 percig, majd a sütőbabot és alufóliát levéve, további 15 perc alatt készre sütjük a pitetésztát.A csokikrémhez a csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt, várunk vele kicsit, hogy olvadjon a csoki, majd jól átkeverjük. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, ráöntjük a csokis krémet, majd legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt megszórjuk pirított kókuszchips-szel.
Fotó: Szilágyi Nóri
Fotó: Szilágyi Nóri

Ha tetszett a brutál csokis pite kókuszchipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése