Fantasztikus desszertek

Csokiseklerfánkpezsgőkrémmel

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel

Hozzávalók
A tésztához
100 ml
víz
60 g
vaj
1 csipet
1 csipet
cukor
85 g
liszt
3 db
tojás (kicsi)
15 g
kakaópor
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
150 ml
tej
150 ml
pezsgő
30 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
kekszmorzsa
szórócukor

Elkészítés

A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet, a kakaóport, és 1-2 percig keverjük, amíg szépen összeáll a tészta, és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról, majd és egyenként belekeverjük a tojásokat. 

Megvárjuk, amíg kihűl a tészta, közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe, és addig nem nyitjuk ki az ajtaját, amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek, és aranybarna színt kapnak (kb. 22-25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből, és egy fogpiszkálóval. 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. Amikor kihűltek a fánkok, kis lyukat szúrunk az aljukra. 

A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat. 

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, és csokis kekszmorzsával, szórócukorral vagy tetszőlegesen bármivel díszítjük őket. 

Csokis ekler fánk

www.streetkitchen.hu

Szerintem a legszuperebb és egyik legszexibb édesség az ekler fánk. Bármilyen krémmel megtölthető a fánkok belseje, de a karácsonyi hangulathoz ez a főzött pezsgőkrém nagyon passzol. ;)

Hozzávalók

10 - 12 darabhoz
A tésztához
100 ml
víz
60 g
vaj
1 csipet
1 csipet
cukor
85 g
liszt
3 db
tojás (kicsi)
15 g
kakaópor
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
30 g
liszt
150 ml
tej
150 ml
pezsgő
30 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
kekszmorzsa
szórócukor

A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet, a kakaóport, és 1-2 percig keverjük, amíg szépen összeáll a tészta, és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról, majd és egyenként belekeverjük a tojásokat. 

Megvárjuk, amíg kihűl a tészta, közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe, és addig nem nyitjuk ki az ajtaját, amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek, és aranybarna színt kapnak (kb. 22-25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből, és egy fogpiszkálóval. 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. Amikor kihűltek a fánkok, kis lyukat szúrunk az aljukra. 

A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat. 

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, és csokis kekszmorzsával, szórócukorral vagy tetszőlegesen bármivel díszítjük őket. 

Csokis ekler fánk

Ha tetszett a Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept