A csokiszuflé kiegészítőjekként a sorbet-hoz a fagyasztott gyümölcsöt leturmixoljuk a jéggel és a cukorsziruppal, majd egy edényben betesszük a fagyasztóba.
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni.
A tojásokat és a tojássárgákat elkezdjük kihabosítani egy pici sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és addig habosítjuk, ameddig fel nem oldódik. Eldolgozzuk a csokis vajat a tojáshabbal, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is.
Kivajazzuk és kakaóporral megszórjuk a muffinformákat, majd a masszával 3/4-ig töltjük a mélyedéseket, és 185 fokra előmelegített sütőben, kevés gőzzel 5-6 percig sütjük. 2-3 perc pihentetés után a sorbet-val, friss áfonyával és porcukorral tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 5-6 perc