Fantasztikus desszertek

Eztanarancskenyeretimádnifogjátok!

Ezt a narancskenyeret imádni fogjátok!

Hozzávalók
A kenyérhez:
200 g
liszt
3 db
tojás
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
150 g
cukor
100 g
olvasztott vaj
200 g
görög joghurt
1 db
narancs reszelt héja
100 ml
narancslé
A mázhoz:
6 ek
porcukor
3 ek
narancslé
A sziruphoz:
1 tk
cukor
1 ek
narancslikőr
2 ek
narancslé

Elkészítés
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot összekeverjük a (nem meleg) olvasztott vajjal, jöhet bele a tojás, a görög joghurt, a narancs lereszelt héja és a narancslé is. Majd apránként hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. A forma aljába beleillesztjük a méretre vágott sütőpapírt és beleöntjük a masszát. 170 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha kivettük a sütőből, még 15 percig a formában hagyjuk, majd egy tányérra borítjuk. A sziruphoz összeforraljuk a cukrot, a likőrt és a narancslevet. A narancskenyeret egy hústűvel több helyen  megszúrjuk és nyakon öntjük a sziruppal. A mázhoz csomómentesre keverjük a porcukrot és a narancslevet, vagy ráfröcsköljük a kenyérre, vagy beborítjuk vele az egészet.

www.streetkitchen.hu

Az a süti, amibe narancs kerül, csak jó lehet! Jöjjön most egy isteni narancskenyér, ami pár perc alatt összedobható, a többit pedig csak bízzátok a sütőre! A sziruptól nagyon finom szaftos, a máztól pedig brutál finom citrusos, szerintem ez az egyik legjobb süti, amit kávé mellé ehettek!

Hozzávalók

1 db 20 cm-es formához
A kenyérhez:
200 g
liszt
3 db
tojás
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
150 g
cukor
100 g
olvasztott vaj
200 g
görög joghurt
1 db
narancs reszelt héja
100 ml
narancslé
A mázhoz:
6 ek
porcukor
3 ek
narancslé
A sziruphoz:
1 tk
cukor
1 ek
narancslikőr
2 ek
narancslé
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot összekeverjük a (nem meleg) olvasztott vajjal, jöhet bele a tojás, a görög joghurt, a narancs lereszelt héja és a narancslé is. Majd apránként hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. A forma aljába beleillesztjük a méretre vágott sütőpapírt és beleöntjük a masszát. 170 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha kivettük a sütőből, még 15 percig a formában hagyjuk, majd egy tányérra borítjuk. A sziruphoz összeforraljuk a cukrot, a likőrt és a narancslevet. A narancskenyeret egy hústűvel több helyen  megszúrjuk és nyakon öntjük a sziruppal. A mázhoz csomómentesre keverjük a porcukrot és a narancslevet, vagy ráfröcsköljük a kenyérre, vagy beborítjuk vele az egészet.

Ha tetszett az Ezt a narancskenyeret imádni fogjátok! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept