Fantasztikus desszertek

Fűszeresgyömbértorta,dióskrémsajttal

Fűszeres gyömbértorta, diós krémsajttal

Hozzávalók
A tésztához
250 g
barnacukor
3 db
tojás
200 g
liszt
150 ml
tej
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
75 g
durvára vágott dió
45 g
gyömbér frissen lereszelve
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
narancs reszelt héja
50 g
méz
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 csipet
A krémhez
250 g
mascarpone
50 g
porcukor
1 tk
fahéj
20 g
dió
150 g
vaj

Elkészítés
A vajat a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk össze. Tegyük hozzá a lisztet, szódabikarbónát sütőport, majd a tejet és ismét keverjük el őket. Adjuk hozzá a többi összetevőt is (durvára vágott dió, frissen reszelt gyömbér, narancs reszelt héja, méz, fahéj, szegfűszeg, só) és egyesítsük őket. Az így kapott masszánkat, egy sütőpapírral bélelt formába öntsük,180 fokon 40-45 percig süssük. Ha elkészült, akkor hagyjuk kihűlni és készítsük el a krémet. A krémhez a mascarponét a porcukorral és fahéjjal habosítsuk ki, kenjük a tortánk tetejére és szórjuk meg durvára vágott dióval.
fűszeres gyömbértorta

[/spoiler]

Fotó: Puskás Nóri

www.streetkitchen.hu

Íme a világ egyik legmenőbb karácsonyi tortája: fűszeres gyömbértorta fahéjas-diós krémsajttal. Egyértelmű, hogy ott  a helye a fa alatt! Na jóóó, vagy az ünnepi asztalon. De egy biztos, vétek lenne kihagyni!

Hozzávalók

1 db 23 cm átmérőjű (12 szelet) tortaformához 
A tésztához
250 g
barnacukor
3 db
tojás
200 g
liszt
150 ml
tej
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
75 g
durvára vágott dió
45 g
gyömbér frissen lereszelve
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
narancs reszelt héja
50 g
méz
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 csipet
A krémhez
250 g
mascarpone
50 g
porcukor
1 tk
fahéj
20 g
dió
150 g
vaj
A vajat a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk össze. Tegyük hozzá a lisztet, szódabikarbónát sütőport, majd a tejet és ismét keverjük el őket. Adjuk hozzá a többi összetevőt is (durvára vágott dió, frissen reszelt gyömbér, narancs reszelt héja, méz, fahéj, szegfűszeg, só) és egyesítsük őket. Az így kapott masszánkat, egy sütőpapírral bélelt formába öntsük,180 fokon 40-45 percig süssük. Ha elkészült, akkor hagyjuk kihűlni és készítsük el a krémet. A krémhez a mascarponét a porcukorral és fahéjjal habosítsuk ki, kenjük a tortánk tetejére és szórjuk meg durvára vágott dióval.
fűszeres gyömbértorta

[/spoiler]

Fotó: Puskás Nóri

Ha tetszett a Fűszeres gyömbértorta, diós krémsajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept