Fantasztikus desszertek

Islerünnepikiadásban

Isler ünnepi kiadásban

Hozzávalók
70 g
darált dió
110 g
liszt
120 g
szobahőmérsékletű vaj
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
Hozzávalók a karamell szószhoz
130 g
cukor
25 g
vaj
1 tk
Hozzávalók a bevonáshoz
150 g
étcsokoládé
1 ek
étolaj
75 ml
habtejszín

Elkészítés
img_2931.JPG
Először készítsük el a karamellt, mert ki kell hűlnie, hogy tölthető állapotba kerüljön. A cukrot olvasszuk meg egy lábasban, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt, majd a vajat és a sót, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni.A vajat a porcukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót és gyúrjuk tésztává. Tegyük 1 órára hűtőbe, majd lisztezett felületen nyújtsuk és szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon süssük 13 percig. Két kört töltsünk meg sós karamellaszósszal, majd mártsuk ki őket az olajjal elkevert olvasztott csokiban.[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
ischler
Fotó: Puskás Nóri[/caption] 

www.streetkitchen.hu

Ti is imádjátok az islert? Én igen, ezért ez sem maradhatott ki a karácsonyi süti áradatból. Ez egy extra, ünnepi verzió, sós karamellel és dióval megbolondítva...nyamiiii!

Hozzávalók

15 darabhoz
70 g
darált dió
110 g
liszt
120 g
szobahőmérsékletű vaj
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 csipet
Hozzávalók a karamell szószhoz
130 g
cukor
25 g
vaj
1 tk
Hozzávalók a bevonáshoz
150 g
étcsokoládé
1 ek
étolaj
75 ml
habtejszín
img_2931.JPG
Először készítsük el a karamellt, mert ki kell hűlnie, hogy tölthető állapotba kerüljön. A cukrot olvasszuk meg egy lábasban, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt, majd a vajat és a sót, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni.A vajat a porcukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót és gyúrjuk tésztává. Tegyük 1 órára hűtőbe, majd lisztezett felületen nyújtsuk és szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon süssük 13 percig. Két kört töltsünk meg sós karamellaszósszal, majd mártsuk ki őket az olajjal elkevert olvasztott csokiban.[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
ischler
Fotó: Puskás Nóri[/caption] 

Ha tetszett az Isler ünnepi kiadásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept