Fantasztikus desszertek

Minipisztáciáskalácsok

Mini pisztáciás kalácsok

Hozzávalók
A tésztához
125 ml
tej
10 g
élesztő
40 g
cukor
250 g
liszt
1 db
tojás
30 g
olvasztott vaj
A pisztáciás krémhez
180 g
pisztácia
1 - 2 tk
olívaolaj
100 g
cukor
150 g
olvasztott vaj
A tetejére
1 db
tojás
1 kis marék
pisztácia

Elkészítés
A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukor felét, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a pisztáciát egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, majd összekeverjük a cukorral és olvasztott vajjal. Mikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk.A pisztáciakrémet a tészta egyik felére kenjük, ráhajtjuk a másik felét és a hajtással merőlegesen 7 csíkot vágunk belőle. Mindegyik csíkot hosszában kettévágjuk úgy, hogy az egyik végét nem vágjuk át teljesen.
mini pisztáciás kalácsok
Megcsavarjuk az így kialakult 2 szárat, majd ezeket is összecsavarjuk, kör alakúra formázzuk, majd az egyik végét áthúzzuk alulról a karikán. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 20 percig pihentetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk apróra vágott pisztáciával és 175 fokra előmelegített gőzös sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.Ha tetszett a pisztáciás kalácsok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Szerintem egy jó péksütinél és egy kávénál nincs is jobb reggeli. Ha ráérősebb a reggel, akkor akár összedobható frissen kb. 1,5 óra alatt, és friss, meleg, puha, pisztáciakrémes süti illata fogja betölteni az egész lakást.

Hozzávalók

7 darabhoz
A tésztához
125 ml
tej
10 g
élesztő
40 g
cukor
250 g
liszt
1 db
tojás
30 g
olvasztott vaj
A pisztáciás krémhez
180 g
pisztácia
1 - 2 tk
olívaolaj
100 g
cukor
150 g
olvasztott vaj
A tetejére
1 db
tojás
1 kis marék
pisztácia
A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukor felét, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és szép simára dagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a pisztáciát egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, majd összekeverjük a cukorral és olvasztott vajjal. Mikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk.A pisztáciakrémet a tészta egyik felére kenjük, ráhajtjuk a másik felét és a hajtással merőlegesen 7 csíkot vágunk belőle. Mindegyik csíkot hosszában kettévágjuk úgy, hogy az egyik végét nem vágjuk át teljesen.
mini pisztáciás kalácsok
Megcsavarjuk az így kialakult 2 szárat, majd ezeket is összecsavarjuk, kör alakúra formázzuk, majd az egyik végét áthúzzuk alulról a karikán. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 20 percig pihentetjük. Lekenjük tojással, megszórjuk apróra vágott pisztáciával és 175 fokra előmelegített gőzös sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.Ha tetszett a pisztáciás kalácsok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a mini pisztáciás kalácsok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése