Fantasztikus desszertek

Rántottfahéjas-szilváspalacsinta

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
150 ml
tej
kb. 200 ml szódavíz
125 g
liszt
2 db
tojás
1 ek
olaj
1 ek
cukor
1 csipet
A szilvatöltelékhez
400 g
szilva
50 g
cukor
1 tk
fahéj
A panírozáshoz
150 g
liszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
50 g
cukor
1 ek
fahéj
vaníliafagylalt

Elkészítés
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd palacsintasütőben kisütjük őket. Kb. 8-10 darab lesz ebből a mennyiségből. 
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és közepes darabokra vágjuk, majd alaposan megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával elkezdjük főzni. Kb. 15 perc után félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy az alsó harmadára helyezünk egy adagot a szilvából, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Meg is tűzhetjük őket, hogy a sütés közben ne essenek szét. Fontos, hogy ne töltsük feszesre őket, mert könnyen kiszakadhatnak. 
image does not exist
A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk a palacsintákat, és közepes hőfokon, bő olajban kirántjuk őket. Azon melegében fahéjas cukorba hempergetjük a kész palacsintákat, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Rántva tényleg minden jobb, még a palacsinta is, úgyhogy ennél nincs tutibb desszert! Ha nem kóstoltad még, mindenképpen ki kell próbálnod!

Hozzávalók

4 főre
A palacsintához
150 ml
tej
kb. 200 ml szódavíz
125 g
liszt
2 db
tojás
1 ek
olaj
1 ek
cukor
1 csipet
A szilvatöltelékhez
400 g
szilva
50 g
cukor
1 tk
fahéj
A panírozáshoz
150 g
liszt
3 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
50 g
cukor
1 ek
fahéj
vaníliafagylalt
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd palacsintasütőben kisütjük őket. Kb. 8-10 darab lesz ebből a mennyiségből. 
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és közepes darabokra vágjuk, majd alaposan megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával elkezdjük főzni. Kb. 15 perc után félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy az alsó harmadára helyezünk egy adagot a szilvából, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Meg is tűzhetjük őket, hogy a sütés közben ne essenek szét. Fontos, hogy ne töltsük feszesre őket, mert könnyen kiszakadhatnak. 
image does not exist
A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk a palacsintákat, és közepes hőfokon, bő olajban kirántjuk őket. Azon melegében fahéjas cukorba hempergetjük a kész palacsintákat, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Ha tetszett a Rántott fahéjas-szilvás palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept