Fantasztikus desszertek

Sárgabarackos-fahéjaspite

Sárgabarackos-fahéjas pite

Hozzávalók
100 g
hideg vaj
200 g
liszt
1 db
tojássárgája
50 g
porcukor
1 tk
fahéj
50 g
görög joghurt
A krémhez
200 g
natúr krémsajt
100 g
tejföl
60 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 mk
fahéj
A tetejére
5 - 6 db
sárgabarack
2 ek
porcukor

Elkészítés
A sárgabarackos-fahéjas pite elkészítéséhez a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába tekerve 15-20 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát lisztezett deszkán a piteforma méretére nyújtjuk, majd a formába tesszük, és néhány helyen villával megszurkáljuk. Mehet vissza a hűtőbe 15 percre, ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon sütjük. (Alufóliába nehezéket teszünk, ami lehet akár bab, lencse, rizs, bármi, és ezt a nehezéket egyenletesen eloszlatjuk a formában.)
Kiszedjük a nehezéket, és anélkül is sütjük 8 percig a pitetésztánkat. Közben a krémhez az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kisült a pitetészta, beleöntjük a krémet, majd visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Sárgabarackos-fahéjas pite[/caption]Vékony cikkekre szeleteljük a barackot, majd ha kisült a pite, tetszőleges formában rátesszük a barack-cikkeket, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Ha kicsit kihűlt a pite, megszórjuk porcukorral. Ha tetszett a sárgabarackos-fahéjas pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Sárgabarackból nemcsak lekvárt (és pálinkát), hanem isteni finom süteményeket is készíthetünk. Persze lekvárt is főzzetek, de ha marad energiátok, készítsétek el ezt a szuper pitét is! :)

Hozzávalók

1 22 cm-es piteformához
100 g
hideg vaj
200 g
liszt
1 db
tojássárgája
50 g
porcukor
1 tk
fahéj
50 g
görög joghurt
A krémhez
200 g
natúr krémsajt
100 g
tejföl
60 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 mk
fahéj
A tetejére
5 - 6 db
sárgabarack
2 ek
porcukor
A sárgabarackos-fahéjas pite elkészítéséhez a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába tekerve 15-20 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát lisztezett deszkán a piteforma méretére nyújtjuk, majd a formába tesszük, és néhány helyen villával megszurkáljuk. Mehet vissza a hűtőbe 15 percre, ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon sütjük. (Alufóliába nehezéket teszünk, ami lehet akár bab, lencse, rizs, bármi, és ezt a nehezéket egyenletesen eloszlatjuk a formában.)
Kiszedjük a nehezéket, és anélkül is sütjük 8 percig a pitetésztánkat. Közben a krémhez az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kisült a pitetészta, beleöntjük a krémet, majd visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Sárgabarackos-fahéjas pite[/caption]Vékony cikkekre szeleteljük a barackot, majd ha kisült a pite, tetszőleges formában rátesszük a barack-cikkeket, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Ha kicsit kihűlt a pite, megszórjuk porcukorral. Ha tetszett a sárgabarackos-fahéjas pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sárgabarackos-fahéjas pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept