Fantasztikus desszertek

Vörösborosredvelvettorta

Vörösboros red velvet torta

Hozzávalók
A piskótához
400 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(kb. 12 g)
100 g
holland kakaópor
1 csipet
1 mk
szódabikarbóna
1 mk
őrölt fahéj
320 g
barna cukor
150 g
kristálycukor
4 db
tojás
1 mk
vörösborecet
400 ml
vörösbor
A krémhez
125 g
fehér csoki
450 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 csipet
1 mk
vaníliaesszencia
A tetejére
liofilizált málna ízlés szerint
230 g
vaj

Elkészítés

A vörösboros red velvet torta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, szódabikarbóna, fahéj) egy tálban összekeverjük. A vajat és a kétféle cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is kicsit habosítjuk, majd mehet bele az ecet és a vörösbor, és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket. 

3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés után hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formákból, és rácson teljesen kihűtjük a tésztákat. 

A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, a mascarponét habverővel, magas fokozaton stabil krémalappá habosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a vaníliát és a fehér csokit, átkeverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat úgy, hogy a díszítéshez is maradjon.

Érdemes a rétegezés után fagyasztóba vagy hűtőbe dobni a tortát kis időre, hogy szépen, stabilan megálljon díszítéskor. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, feldíszítjük vele a tortát, és kevés liofilizált málnával is megszórhatjuk.

vorosboros-red-velvet-torta
Red velvet torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Pihentetés, hűtés: 2 óra

www.streetkitchen.hu

A közhiedelemmel ellentétben a red velvet torta nem az ételszínezéktől brutálisan piros történet, hanem kakaóporos, pici ecettel megspékelt piskóta, amibe most ráadásul még 4 dl vörösbor is került, hogy valóban méltó legyen a vörösboros névre.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
A piskótához
400 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(kb. 12 g)
100 g
holland kakaópor
1 csipet
1 mk
szódabikarbóna
1 mk
őrölt fahéj
320 g
barna cukor
150 g
kristálycukor
4 db
tojás
1 mk
vörösborecet
400 ml
vörösbor
A krémhez
125 g
fehér csoki
450 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 csipet
1 mk
vaníliaesszencia
A tetejére
liofilizált málna ízlés szerint
230 g
vaj

A vörösboros red velvet torta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, szódabikarbóna, fahéj) egy tálban összekeverjük. A vajat és a kétféle cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is kicsit habosítjuk, majd mehet bele az ecet és a vörösbor, és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket. 

3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés után hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formákból, és rácson teljesen kihűtjük a tésztákat. 

A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, a mascarponét habverővel, magas fokozaton stabil krémalappá habosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a vaníliát és a fehér csokit, átkeverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat úgy, hogy a díszítéshez is maradjon.

Érdemes a rétegezés után fagyasztóba vagy hűtőbe dobni a tortát kis időre, hogy szépen, stabilan megálljon díszítéskor. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, feldíszítjük vele a tortát, és kevés liofilizált málnával is megszórhatjuk.

vorosboros-red-velvet-torta
Red velvet torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütés: 40 perc
  • Pihentetés, hűtés: 2 óra

Ha tetszett a Vörösboros red velvet torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept