Halas kaják

Tonhalaswrappikánsjoghurtosöntettel

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Hozzávalók
40 g
zöld olajbogyó
40 g
fekete olajbogyó
170 g
avokádó
25 g
lila hagyma
1 kis csokor
snidling
1 kis csokor
petrezselyem
240 g
tonhal
(sós lében eltett)
250 g
cannellini bab
250 g
vörösbab
4 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
só, bors
6 db
teljes kiőrlésű tortillalap
A joghurtos öntethez
100 g
görög joghurt
40 g
sriracha szósz

Elkészítés

A tonhalas wrap elkészítéséhez az olajbogyókat felszeleteljük, az avokádót kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, a snidlinget és a petrezselymet  finomra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt tonhalat, a kétféle leszűrt babot, az olajbogyókat, a zöldfűszereket, az avokádót és az olívaolajat, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez a joghurtot és a srirachát alaposan összekeverjük. A tortillalapokat egy száraz, füstölgő serpenyőben mindkét oldalán megkapatjuk – legyenek rajta fekete foltok, ez adja meg az igazi füstös ízt. Belekanalazzuk a tonhalas mixünket, meglocsoljuk a csípős joghurttal, majd a jobb és bal oldalát is behajtjuk, aztán feltekerjük, és tálaljuk.

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

elkészítési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

Imádom a wrapeket, multifunkcionálisak, hiszen egyből elkészítés után is fogyaszthatjuk, de akár be is csomagolhatjuk, és máris útra kész. Ez a tonhalas verzió tele van tápanyaggal: az avokádónak köszönhetően jófajta zsírokat tartalmaz, de a megfelelő szénhidrátbevitelről sem feledkeztem meg, hiszen a bab egy olyan szénhidrátforrás, ami tele van fehérjével, így mindent is kipipáltunk ezzel a reggelivel.

Hozzávalók

6 wraphez
40 g
zöld olajbogyó
40 g
fekete olajbogyó
170 g
avokádó
25 g
lila hagyma
1 kis csokor
snidling
1 kis csokor
petrezselyem
240 g
tonhal
(sós lében eltett)
250 g
cannellini bab
250 g
vörösbab
4 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
só, bors
6 db
teljes kiőrlésű tortillalap
A joghurtos öntethez
100 g
görög joghurt
40 g
sriracha szósz

A tonhalas wrap elkészítéséhez az olajbogyókat felszeleteljük, az avokádót kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, a snidlinget és a petrezselymet  finomra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt tonhalat, a kétféle leszűrt babot, az olajbogyókat, a zöldfűszereket, az avokádót és az olívaolajat, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez a joghurtot és a srirachát alaposan összekeverjük. A tortillalapokat egy száraz, füstölgő serpenyőben mindkét oldalán megkapatjuk – legyenek rajta fekete foltok, ez adja meg az igazi füstös ízt. Belekanalazzuk a tonhalas mixünket, meglocsoljuk a csípős joghurttal, majd a jobb és bal oldalát is behajtjuk, aztán feltekerjük, és tálaljuk.

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept