Húsos kaják

Pulykastefániafittfranciasalátával

Pulykastefánia fitt franciasalátával

Hozzávalók
A hús töltéséhez
4 db
tojás
A húshoz
1 kg
darált pulykamell
3 tk
fokhagymapor
3 tk
pirospaprika
2 tk
őrölt kömény
1 csokor
aprított petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
30 g
zabpehely
A franciasalátához
1 kg
franciasaláta-mix
1 db
zöld alma
400 g
zsírszegény natúr joghurt
300 g
light majonéz
0.5 tk
folyékony édesítőszer
1 db
citrom leve
őrölt bors

Elkészítés

A pulykastefánia fitt franciasalátával receptet a hús töltésével kezdjük, a 4 tojást 6 perce forró, gyöngyöző vízbe rakjuk, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és nagyon óvatosan meghámozzuk. A húshoz tartozó alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin alapzatot csinálunk a fele mennyiségből. Ráhelyezzük a főtt lágytojásokat, és a hús másik felével óvatosan befedjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. 

A franciasaláta-mixet sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük (de ne főzzük pépesre), majd hideg folyó víz alatt átszűrjük és teljesen lehűtjük. Az almát kicsumázzuk, majd 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A joghurtot, a majonézt, az édesítőszert és a citromlevet összekeverjük, beletesszük a zöldséget és az almát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát hűtőben teljesen hidegre hűtjük, majd a szeletelt hússal fogyasztjuk.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
Pulykastefánia fitt franciasalátával (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Nem kell megrémülni a franciasalátától, létezik fitt verziója, nyilván tartsátok észben, hogy mit esztek, és ne vacsorára egyétek, de adagra lebontva egyáltalán nem vészes a történet, és simán beilleszthető az étrendbe ebédidőben.

Hozzávalók

8 főre
A hús töltéséhez
4 db
tojás
A húshoz
1 kg
darált pulykamell
3 tk
fokhagymapor
3 tk
pirospaprika
2 tk
őrölt kömény
1 csokor
aprított petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
30 g
zabpehely
A franciasalátához
1 kg
franciasaláta-mix
1 db
zöld alma
400 g
zsírszegény natúr joghurt
300 g
light majonéz
0.5 tk
folyékony édesítőszer
1 db
citrom leve
őrölt bors

A pulykastefánia fitt franciasalátával receptet a hús töltésével kezdjük, a 4 tojást 6 perce forró, gyöngyöző vízbe rakjuk, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és nagyon óvatosan meghámozzuk. A húshoz tartozó alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin alapzatot csinálunk a fele mennyiségből. Ráhelyezzük a főtt lágytojásokat, és a hús másik felével óvatosan befedjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. 

A franciasaláta-mixet sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük (de ne főzzük pépesre), majd hideg folyó víz alatt átszűrjük és teljesen lehűtjük. Az almát kicsumázzuk, majd 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A joghurtot, a majonézt, az édesítőszert és a citromlevet összekeverjük, beletesszük a zöldséget és az almát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát hűtőben teljesen hidegre hűtjük, majd a szeletelt hússal fogyasztjuk.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
Pulykastefánia fitt franciasalátával (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Pulykastefánia fitt franciasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept