A pulykastefánia fitt franciasalátával receptet a hús töltésével kezdjük, a 4 tojást 6 perce forró, gyöngyöző vízbe rakjuk, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és nagyon óvatosan meghámozzuk. A húshoz tartozó alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin alapzatot csinálunk a fele mennyiségből. Ráhelyezzük a főtt lágytojásokat, és a hús másik felével óvatosan befedjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
A franciasaláta-mixet sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük (de ne főzzük pépesre), majd hideg folyó víz alatt átszűrjük és teljesen lehűtjük. Az almát kicsumázzuk, majd 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A joghurtot, a majonézt, az édesítőszert és a citromlevet összekeverjük, beletesszük a zöldséget és az almát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát hűtőben teljesen hidegre hűtjük, majd a szeletelt hússal fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
