Mentes nasik

Quinoáscsászármorzsaalmaszósszal

Quinoás császármorzsa almaszósszal

Hozzávalók
200 g
fehér quinoa
2 db
tojás
2 db
tojásfehérje
400 ml
mandulatej
4 ek
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet
2 ek
kókuszolaj
Az almaszószhoz
3 db
alma
(180 g/db)
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
gyömbérpor
2 tk
folyékony édesítőszer
A tálaláshoz
2 ek
szeletelt mandula

Elkészítés

A quinoás császármorzsa elkészítéséhez a quinoát párszor átmossuk, aztán bő forró vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket félretesszük. A két sárgája, a főtt quinoa, a mandulatej, a liszt és a só mehet egy késes aprítóba vagy turmixba, és lezúzzuk úgy, hogy még darabos maradjon. Az összesen 4 db tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a leturmixolt masszával. 

Az így kapott tésztát egy nagy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük sütni egy kis kókuszolajon, közben a fakanállal morzsalékosra tépkedjük és hagyjuk lepirulni.

Az almaszószhoz meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és egy mikrózható tálban összekeverjük a citromlével és a gyömbérporral. Jó szorosan körbetekerjük a tálat folpackkal, és 10-15 percig mikrózzuk, aztán leturmixoljuk az édesítővel együtt. 

Tálaláskor tányérba szedjük a császármorzsát, rákanalazzuk az almaszószt, és végül egy kis szeletelt mandulával díszítjük.

quinoas-csaszarmorzsa-almaszosszal
Quinoás császármorzsa almaszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

Ha bármilyen desszertet választhatnék, amit életem hátralévő részében korlátlanul ehetek, gondolkodás nélkül a császármorzsát mondanám. Bármikor meg tudnám enni, és most már anélkül is tolhatom, hogy pocakot eresztenék. :D

Hozzávalók

2 főre
200 g
fehér quinoa
2 db
tojás
2 db
tojásfehérje
400 ml
mandulatej
4 ek
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet
2 ek
kókuszolaj
Az almaszószhoz
3 db
alma
(180 g/db)
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
gyömbérpor
2 tk
folyékony édesítőszer
A tálaláshoz
2 ek
szeletelt mandula

A quinoás császármorzsa elkészítéséhez a quinoát párszor átmossuk, aztán bő forró vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket félretesszük. A két sárgája, a főtt quinoa, a mandulatej, a liszt és a só mehet egy késes aprítóba vagy turmixba, és lezúzzuk úgy, hogy még darabos maradjon. Az összesen 4 db tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a leturmixolt masszával. 

Az így kapott tésztát egy nagy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük sütni egy kis kókuszolajon, közben a fakanállal morzsalékosra tépkedjük és hagyjuk lepirulni.

Az almaszószhoz meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és egy mikrózható tálban összekeverjük a citromlével és a gyömbérporral. Jó szorosan körbetekerjük a tálat folpackkal, és 10-15 percig mikrózzuk, aztán leturmixoljuk az édesítővel együtt. 

Tálaláskor tányérba szedjük a császármorzsát, rákanalazzuk az almaszószt, és végül egy kis szeletelt mandulával díszítjük.

quinoas-csaszarmorzsa-almaszosszal
Quinoás császármorzsa almaszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Quinoás császármorzsa almaszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept