A quinoás császármorzsa elkészítéséhez a quinoát párszor átmossuk, aztán bő forró vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket félretesszük. A két sárgája, a főtt quinoa, a mandulatej, a liszt és a só mehet egy késes aprítóba vagy turmixba, és lezúzzuk úgy, hogy még darabos maradjon. Az összesen 4 db tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a leturmixolt masszával.
Az így kapott tésztát egy nagy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük sütni egy kis kókuszolajon, közben a fakanállal morzsalékosra tépkedjük és hagyjuk lepirulni.
Az almaszószhoz meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és egy mikrózható tálban összekeverjük a citromlével és a gyömbérporral. Jó szorosan körbetekerjük a tálat folpackkal, és 10-15 percig mikrózzuk, aztán leturmixoljuk az édesítővel együtt.
Tálaláskor tányérba szedjük a császármorzsát, rákanalazzuk az almaszószt, és végül egy kis szeletelt mandulával díszítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc