A paradicsomot és a hagymát egy száraz, füstölésig hevített serpenyőben vagy láng felett enyhén megfeketítjük. Az ancho chilit kimagozzuk, mad leöntjük forró vízzel, hozzádobjuk a hagymát, a paradicsomot és a két gerezd fokhagymát. Hagyjuk állni legalább fél órát, amíg a chili meg nem puhul. Az összes zöldséget a chilivel és kb. 200 ml vízzel (amiben ázott) leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn.

A marhahúst egy lábasban aranybarnára pirítjuk az olajon a római köménnyel és az őrölt korianderrel, majd felöntjük a chilis turmixunkkal. Addig főzzük, amíg szinte teljesen be nem sűrűsödött és el nem párolgott a folyadék.
A gorditához az olaj kivételével mindent összedolgozunk, ha túl száraznak találjuk, egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl lágynak, akkor a hari masa lisztből rakunk hozzá. Kicsivel nagyobb labdákat formálunk a tésztából, mint egy golflabda, és egy tortillaprés segítségével, vagy akár kézzel, nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, és amíg még meleg, egy késsel óvatosan szétnyitjuk, mint egy pitát. Megtöltjük a húsos ragunkkal, a felszeletelt jégsalival, sajttal, csorgatunk rá egy kis tejfölt, megszórjuk friss korianderrel, facsarunk rá egy kis lime-ot, és elpusztítjuk.