Friss

Marharagusgordita

Marharagus gordita

Hozzávalók
A töltelékhez
2 db
paradicsom
1 fej
hagyma
150 g
szárított ancho chilipaprika
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olaj
800 g
darált marhahús
2 ek
őrölt római kömény
1 ek
őrölt koriandermag
A gorditához
2.5 bögre
hari masa kukoricaliszt
(sima kukoricaliszt nem jó)
0.25 bögre
liszt
2 csomag
sütőpor
1 tk
1.5 bögre
meleg víz
1 l
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
1 db
jégsaláta
(kisebb)
100 g
queso fresco vagy queso blanco sajt
1 doboz
tejföl
((kicsi))
1 csokor
friss koriander
(kisebb)
1 - 2 db
lime

Elkészítés

A paradicsomot és a hagymát egy száraz, füstölésig hevített serpenyőben vagy láng felett enyhén megfeketítjük. Az ancho chilit kimagozzuk, mad leöntjük forró vízzel, hozzádobjuk a hagymát, a paradicsomot és a két gerezd fokhagymát. Hagyjuk állni legalább fél órát, amíg a chili meg nem puhul. Az összes zöldséget a chilivel és kb. 200 ml vízzel (amiben ázott) leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn. 

Marharagus gordita

A marhahúst egy lábasban aranybarnára pirítjuk az olajon a római köménnyel és az őrölt korianderrel, majd felöntjük a chilis turmixunkkal. Addig főzzük, amíg szinte teljesen be nem sűrűsödött és el nem párolgott a folyadék.

A gorditához az olaj kivételével mindent összedolgozunk, ha túl száraznak találjuk, egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl lágynak, akkor a hari masa lisztből rakunk hozzá. Kicsivel nagyobb labdákat formálunk a tésztából, mint egy golflabda, és egy tortillaprés segítségével, vagy akár kézzel, nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, és amíg még meleg, egy késsel óvatosan szétnyitjuk, mint egy pitát. Megtöltjük a húsos ragunkkal, a felszeletelt jégsalival, sajttal, csorgatunk rá egy kis tejfölt, megszórjuk friss korianderrel, facsarunk rá egy kis lime-ot, és elpusztítjuk.

www.streetkitchen.hu

Ezt az ételt joggal hívhatjuk a mexikóiak gyrosának, ízeiben viszont semmi köze hozzá, teljes mértékben hozza az elvárt mexikói feelinget. Fűszeres, pikáns… egy totális ízbomba!

Hozzávalók

6 - 8 főre
A töltelékhez
2 db
paradicsom
1 fej
hagyma
150 g
szárított ancho chilipaprika
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olaj
800 g
darált marhahús
2 ek
őrölt római kömény
1 ek
őrölt koriandermag
A gorditához
2.5 bögre
hari masa kukoricaliszt
(sima kukoricaliszt nem jó)
0.25 bögre
liszt
2 csomag
sütőpor
1 tk
1.5 bögre
meleg víz
1 l
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
1 db
jégsaláta
(kisebb)
100 g
queso fresco vagy queso blanco sajt
1 doboz
tejföl
((kicsi))
1 csokor
friss koriander
(kisebb)
1 - 2 db
lime

A paradicsomot és a hagymát egy száraz, füstölésig hevített serpenyőben vagy láng felett enyhén megfeketítjük. Az ancho chilit kimagozzuk, mad leöntjük forró vízzel, hozzádobjuk a hagymát, a paradicsomot és a két gerezd fokhagymát. Hagyjuk állni legalább fél órát, amíg a chili meg nem puhul. Az összes zöldséget a chilivel és kb. 200 ml vízzel (amiben ázott) leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn. 

Marharagus gordita

A marhahúst egy lábasban aranybarnára pirítjuk az olajon a római köménnyel és az őrölt korianderrel, majd felöntjük a chilis turmixunkkal. Addig főzzük, amíg szinte teljesen be nem sűrűsödött és el nem párolgott a folyadék.

A gorditához az olaj kivételével mindent összedolgozunk, ha túl száraznak találjuk, egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl lágynak, akkor a hari masa lisztből rakunk hozzá. Kicsivel nagyobb labdákat formálunk a tésztából, mint egy golflabda, és egy tortillaprés segítségével, vagy akár kézzel, nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, és amíg még meleg, egy késsel óvatosan szétnyitjuk, mint egy pitát. Megtöltjük a húsos ragunkkal, a felszeletelt jégsalival, sajttal, csorgatunk rá egy kis tejfölt, megszórjuk friss korianderrel, facsarunk rá egy kis lime-ot, és elpusztítjuk.

Ha tetszett a Marharagus gordita receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept