Cukormentes receptek

Sütésnélküli,cukormentesmeggyessajttorta

Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta

Hozzávalók
A kekszréteghez
A krémréteghez
280 g
cukormentes zabkeksz
100 g
olvasztott vaj
1 mk
őrölt fahéj
250 g
mascarpone
80 g
+ 1 tk eritrit
1 db
citrom héja
200 ml
30%-os habtejszín
(cukormentes)
1 csomag
cukormentes habfixáló
(8 g-os kiszerelés)
10 g
zselatinpor
30 ml
víz
A meggyes zseléréteghez
10 g
zselatinpor
150 ml
víz
250 g
fagyasztott meggy
40 g
eritrit

Elkészítés

A sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta elkészítését a kekszes alappal kezdjük. Ehhez a zabkekszet késes aprítóba tesszük, és összetörjük. Hozzáöntjük a vajat, beleszórjuk a fahéjat, majd így is összekeverjük. Az így kapott keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral borított tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy a vaj visszadermedjen.

A krémes réteghez lehetőség szerint poreritritet használunk, amit akár a késes aprítóval is meg tudunk csinálni a kristályos változatból. A sajtosabb íz eléréséhez ajánlott a mascarpone felét natúr krémsajttal helyettesíteni. Enélkül lágyabb, neutrálisabb ízű lesz a végeredmény.

A mascarponéhoz adunk 80 g eritritet, a citrom héját, majd egy habverő segítségével krémesre keverjük. A hideg habtejszínt elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 1 tk eritritet és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A zselatint elkeverjük a vízben, majd mikróban kb. fél perc alatt megmelegítjük, és a krémsajtos részhez keverjük. A zselatinos krémsajthoz adjuk két részletben a habtejszínt is, majd az egész krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon, megszórjuk néhány szem meggyel, és visszatesszük a hűtőbe.

A meggyes zseléréteghez a zselatint elkeverjük a vízben, és pár percig állni hagyjuk, hogy feloldódjon. A meggyet és az eritritet egy kisebb lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk, majd leszűrjük, és a meggyléhez öntjük a feloldódott zselatint, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Hűtés

A meggyes keveréket eloszlatjuk a sajtkrémes rétegen, és legalább egy-másfél órára a hűtőbe tesszük. Mint a legtöbb sütit, érdemes ezt is egy éjszakán át állni hagyni, már, ha kibírjátok!

Sütés nélküli meggyes sajttorta
Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • Pihentetés: min. 60-90 perc
  • Összesen: 90-120 perc

www.streetkitchen.hu

Nyáron egyre kevésbé van kedvünk bekapcsolni a sütőt, de nem is baj, mert sütés nélkül is szuper desszerteket lehet készíteni! Egy éjszakát jó, ha állni hagyjátok, hogy igazán összeérjenek az ízek.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
A kekszréteghez
A krémréteghez
280 g
cukormentes zabkeksz
100 g
olvasztott vaj
1 mk
őrölt fahéj
250 g
mascarpone
80 g
+ 1 tk eritrit
1 db
citrom héja
200 ml
30%-os habtejszín
(cukormentes)
1 csomag
cukormentes habfixáló
(8 g-os kiszerelés)
10 g
zselatinpor
30 ml
víz
A meggyes zseléréteghez
10 g
zselatinpor
150 ml
víz
250 g
fagyasztott meggy
40 g
eritrit

A sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta elkészítését a kekszes alappal kezdjük. Ehhez a zabkekszet késes aprítóba tesszük, és összetörjük. Hozzáöntjük a vajat, beleszórjuk a fahéjat, majd így is összekeverjük. Az így kapott keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral borított tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy a vaj visszadermedjen.

A krémes réteghez lehetőség szerint poreritritet használunk, amit akár a késes aprítóval is meg tudunk csinálni a kristályos változatból. A sajtosabb íz eléréséhez ajánlott a mascarpone felét natúr krémsajttal helyettesíteni. Enélkül lágyabb, neutrálisabb ízű lesz a végeredmény.

A mascarponéhoz adunk 80 g eritritet, a citrom héját, majd egy habverő segítségével krémesre keverjük. A hideg habtejszínt elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 1 tk eritritet és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A zselatint elkeverjük a vízben, majd mikróban kb. fél perc alatt megmelegítjük, és a krémsajtos részhez keverjük. A zselatinos krémsajthoz adjuk két részletben a habtejszínt is, majd az egész krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon, megszórjuk néhány szem meggyel, és visszatesszük a hűtőbe.

A meggyes zseléréteghez a zselatint elkeverjük a vízben, és pár percig állni hagyjuk, hogy feloldódjon. A meggyet és az eritritet egy kisebb lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk, majd leszűrjük, és a meggyléhez öntjük a feloldódott zselatint, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Hűtés

A meggyes keveréket eloszlatjuk a sajtkrémes rétegen, és legalább egy-másfél órára a hűtőbe tesszük. Mint a legtöbb sütit, érdemes ezt is egy éjszakán át állni hagyni, már, ha kibírjátok!

Sütés nélküli meggyes sajttorta
Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • Pihentetés: min. 60-90 perc
  • Összesen: 90-120 perc

Ha tetszett a Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept